Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Nicolae Ciucă, mesaj de Ziua Poliției de Frontieră: România are capacitatea să furnizeze securitate spațiului european

www.ct100.ro
politia de frontiera

România a demonstrat că are capacitatea să furnizeze stabilitate și securitate spațiului european și să fie partener profesionist și de încredere în măsură să contribuie la gestionarea crizelor, susține premierul Nicolae Ciucă, într-un mesaj transmis duminică cu ocazia Zilei Poliției de Frontieră.

„Zi și noapte, de veghe la porțile României, întreg personalul Poliției de Frontieră îndeplinește o misiune care implică un grad înalt de responsabilitate, profesionalism și implicare în același timp. Faptul că cel mai recent Raport privind starea spațiului Schengen pentru 2022 invită Consiliul să adopte deciziile care să permită și României să devină în mod oficial parte a acestui spațiu, având în vedere că au fost îndeplinite toate criteriile, este o recunoaștere a eforturilor depuse pentru securizarea frontierelor atât din punct de vedere logistic, cât și din punct de vedere al activităților specifice Poliției de Frontieră”, se arată în mesaj.

Premierul a vorbit și despre provocările din ultimii ani cu care s-au confruntat polițiștii de frontieră.

„Pe lângă aspectele legate strict de îndeplinirea acestor misiuni curente, ultimii câțiva ani au reprezentat o adevărată piatră de încercare pentru oamenii din structurile Poliției de Frontieră, pe care pandemia și, mai nou, agresiunea Rusiei în Ucraina i-au pus în situația de a gestiona fluxuri neobișnuit de mari de tranzit la frontierele României și au făcut acest lucru cu profesionalism și mobilizare exemplară. Cu sprijinul nemijlocit al Poliției de Frontieră, în perioada de pandemie românii plecați din țară au revenit în siguranță acasă, iar anul acesta, mii de refugiați din Ucraina au ajuns în România pentru a se pune la adăpost din calea războiului. De asemenea, prin intermediul Poliției de Frontieră, care are în responsabilitate securizarea a peste 2.000 de km de frontieră externă a Uniunii Europene, România a demonstrat că are capacitatea să furnizeze stabilitate și securitate spațiului european și să fie partener profesionist și de încredere în măsură să contribuie la gestionarea crizelor”, susține Ciucă.

Premierul anunță că printre obiectivele din Programul de Guvernare se numără continuarea eforturilor de securizare a frontierelor, conform angajamentelor asumate de România ca stat al Uniunii Europene și aspirant la Spațiul Schengen.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.