Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Nicolae Ciucă, mișcare surpriză în scandalul plagiatului. Ce a cerut fostul premier în instanță

Facebook/ PNL
Nicolae Ciuca

Nicolae Ciucă încearcă să blocheze tentativa Asociației Declic de a forța analiza tezei de doctorat a fostului premier al României.

Curtea de Apel Cluj a admis cererea de intervenție formulată de fostul premier, Nicolae Ciucă, în acțiunea formulată în contencios administrativ de Asociația Declic, împotriva Ministerului Educației Naționale, prin Unitatea Executivă pentru Finanțarea Învățământului Superior, a Cercetării, Dezvoltării și Inovării (UEFISCDI), informează fanatik.ro.

Procesul are o miză uriașă pentru șeful PNL și ar putea duce la analizarea tezei de doctorat presupus plagiată, pe care Ciucă a reușit, până acum, s-o blocheze în instanță.

Asociația Declic a dat în judecată UEFISCDI în februarie 2023, la scurt timp după depunerea la Consiliul Național de Atestare a Titlurilor, Diplomelor și Certificatelor Universitare (CNATDCU) a unei sesizări de plagiat. Reprezentanții asociației spun că UEFISCDI (secretariatul care înregistrează sesizarea) a refuzat ”în mod abuziv” să înregistreze solicitarea.

Procesul vizează tocmai refuzul UEFISCDI de înregistrare a sesizării de plagiat, având ca obiect ”anulare act administrativ Adresă 2530 / 10.10.2022”.

Reclamanta solicită ”anularea adresei emise de pârâtă prin care s-a suspendat verificarea sesizării înregistrată de reclamantă la această instituţie, recunoaşterea dreptului vătămat prin emiterea actului şi repararea pagubei astfel cauzate prin obligarea pârâtei la emiterea deciziei de admitere spre analiză a sesizării”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.