Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Nicolae Ciucă, reacție după atacul cibernetic de la Camera Deputaților: 'Zilnic au loc mai mult de 25.000 de atacuri cibernetice asupra diferitelor instituții'

nicolae ciuca

Președintele PNL Nicolae Ciucă a declarat miercuri că zilnic sunt atacuri cibernetice. „Este este o dovadă în plus că avem nevoie ca toate instituțiile statului să-și gestionează și să investească în tot ceea ce înseamnă aceste platforme integrate de funcționare a instituțiilor în digital și să atragem cât mai mulți profesioniști care să fie în măsură să asigure protecția rețelelor digitale”, a spus Ciucă.

„Zilnic au loc mai mult de 25.000 de atacuri cibernetice asupra diferitelor instituții. Fiecare dintre aceste instituții este obligată prin lege să se protejeze și, mai mult decât atât, există instituții ale statului destinate pentru a asigura protecția rețelelor cibernetice. Când se reușește penetrarea unor instituții nu se încearcă altceva decât pe de o parte să decredibilizeze o instituție anume, pe de altă parte obținerea unor beneficii, așa cum s-a întâmplat la ultimul atac. (...) Ca atare, este o dovadă în plus că avem nevoie ca toate instituțiile statului să-și gestionează și să investească în tot ceea ce înseamnă aceste platforme integrate de funcționare a instituțiilor în digital și să atragem cât mai mulți profesioniști care să fie în măsură să asigure protecția rețelelor digitale”, a spus Ciucă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.