Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Nicolae Ciucă, reacție după ce Rareș Bogdan 'l-a obligat' să candideze la prezidențiale: 'Dacă partidul va solicita, voi proceda ca atare'

captura video
ciuca, cotroceni

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat luni despre candidatura la alegerile prezidenţiale, că dacă partidul va solicita acest lucru, partidul este suveran în astfel de situaţii şi va proceda ca atare.

Preşedintele PNL a fost întrebat la sediul partidului cum comentează declaraţiile prim-vicepreşedintelui PNL Rareş Bogdan, potrivit cărora partidul îl va obliga să fie candidatul partidului la prezidenţiale.

„Dacă partidul va solicita acest lucru, partidul este suveran în astfel de situaţii şi voi proceda ca atare”, a spus Ciucă.

Despre o formulă comună cu PSD, în care un partid să dea preşedintele şi celălalt premierul şi comisarul european, Ciucă a afirmat că sunt ipoteze şi în momentul de faţă niciuna nu este pe masă, nu s-a discutat.

„Nu e vorba de a exclude, aici este o analiză care se va petrece după ce vom avea rezultate din 9 iunie, după aceste rezultate vom avea fiecare dintre noi concluzii şi se vor transforma în decizii”, a spus liderul liberal.

Nicolae Ciucă a mai spus că ”lista comună PSD-PNL la parlamentare se poate aborda doar în situaţia în care există un candidat comun”.

Rareș Bogdan, despre candidatura lui Ciucă la prezidențiale: 'Nu are ce face, că îl obligăm'

Europarlamentarul PNL Rareş Bogdan, prim-vicepreşedinte al partidului, a declarat sâmbătă că îşi propun ca la alegerile locale să ia peste 90% din primăriile din România şi peste 95% din Consiliile Judeţene, iar la europarlamentare, şi-au propus 17 europarlamentari, dar el ar vrea mai mult, 19 sau 20,

Întrebat dacă Nicolae Ciucă este convins că va fi sută la sută candidat la prezidenţiale, Rareş Bogdan a precizat că vor discuta după 10 iunie cu partanerii de guvernare, însă în statutul partidului se precizează clar că preşedintele PNL este candidatul. „Nu are ce face, îl obligăm”, a mai spus Rareş Bogdan.

„Nu se trag sfori, este în statutul PNL, o chestiune extrem de clară, preşedintele partidului trebuie să îşi asume candidatura pentru preşedinţie. E o chestiune de regulă”, a spus Rareş Bogdan într-o intervenţie la Antena 3 despre scenariul unei candidaturi a liderului PNL Nicolae Ciucă la prezidenţiale, din partea alianţei PSD-PNL.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.