Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Nicolae Ciucă: România susţine parcursul european al Republicii Macedonia de Nord

Inquam Photos / Octav Ganea
Nicolae Ciuca

Prim-ministrul interimar, Nicolae Ciucă, a avut, miercuri, o întrevedere cu ministrul Afacerilor Externe din Republica Macedonia de Nord, Bujar Osmani, cu ocazia vizitei acestuia la Bucureşti, context în care a reiterat că România va continua să fie "un susţinător activ şi vocal" al Republicii Macedonia de Nord în parcursul său european, anunță AGERPRES.

Potrivit unui comunicat al Guvernului, cu acest prilej, au fost abordate aspecte legate de relaţia bilaterală, aderarea Republicii Macedonia de Nord la UE şi cooperarea în cadrul NATO.

"Discuţiile au reconfirmat stadiul foarte bun al relaţiilor bilaterale, precum şi perspectivele de consolidare a acestora, cu sublinierea potenţialului ridicat de cooperare în domeniul economic", se spune în comunicat.

Citește și: LISTA deputaţilor şi senatorilor - Cum se împart pe judeţe şi pe partide cele 465 de mandate/ DOCUMENT

În ceea ce priveşte agenda europeană, prim-ministrul interimar Ciucă a reafirmat poziţia României de susţinere a politicii de extindere, politică cheie a UE, cu reală putere de transformare şi cu beneficii privind stabilitatea şi securitatea în vecinătatea directă.

"România va continua să fie un susţinător activ şi vocal al Republicii Macedonia de Nord în parcursul său european", a subliniat premierul interimar.

În acest sens, precizează sursa citată, România va susţine oportunitatea organizării, cât mai curând posibil, a unei Conferinţe Interguvernamentale UE - Republica Macedonia de Nord privind începerea negocierilor de aderare la Uniunea Europeană a acestei ţări.

Citește și: Ion Cristoiu ÎL TOACĂ pe Klaus Iohannis: A ținut MORȚIȘ să facă alegeri, convins că poporul îl iubește

De asemenea, prim-ministrul interimar, Nicolae Ciucă, a salutat aderarea formală a Republicii Macedonia de Nord la NATO şi a evocat perspectivele unei cooperări cât mai strânse în cadrul Alianţei.

Totodată, premierul interimar şi-a exprimat speranţa că, odată depăşite dificultăţile legate de pandemie, vor fi consolidate şi extinse schimburile economice şi comerciale dintre cele două state.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.