Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Nicolae Ciucă: România trebuie să își bazeze creșterea clasei de mijloc pe capitalul autohton

Radu Pop
Facebook
Nicolae Ciucă PNL

În cadrul reuniunii Clubului Oamenilor de Afaceri Liberali, premierul a declarat că avansul economic al României este echivalent cu dezvoltarea clasei de mijloc. Chiar dacă pilonii creșterii sunt fondurile europene și investițiile străine, premierul a apreciat că motorul principal al economiei trebuie să fie capitalul autohton.

Potrivit lui Nicolae Ciucă, necesitățile companiilor românești sunt printre principalele preocupări ale guvernului său. Aflat, și ca premier, dar și ca președinte al PNL, în fața oamenilor de afaceri liberali, Ciucă a declarat: ,,Sprijinim produsele și producătorii români pentru că, prin companiile românești, noi vom crea baza solidă a creșterii clasei de mijloc a României. Este, dacă vreți, un patriotism lucid și cu respect față de toți partenerii externi, respectiv față de investitorii străini. Este un proiect de țară prosperă în UE și în regiune.”

În calculul premierului, clasa de mijloc are spațiu de creștere, reprezentat de ponderea mare pe care o au oamenii cu venituri mici, în piramida socială. Potrivit președintelui PNL, ,,această creștere a numărului celor care s-ar înscrie în ceea ce numim clasa de mijloc este fundamentală pentru ca decalajele de nivel de trai, educație, civilizație din România să dispară treptat. Capitalul autohton este principalul și cel mai stabil finanțator al locurilor de muncă pentru cetățenii români”.

Potrivit premierului, cele 561.000 de firme românești, la care lucrează 3,3 milioane de oameni, au nevoie de o susținere din partea statului, pentru ca numărul locurilor de muncă oferite și nivelul salarial să crească.

,,E nevoie să gândim granturi, ajutoare de stat, metode multiple pentru ca produsele românești și companiile românești, respectiv angajații din aceste companii, să poată să se dezvolte și să prospere”, a mai precizat prim-ministrul Nicolae Ciucă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.