Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Nicolae Ciucă răspunde la atacurile USR: 'Nu PSD și PNL au blocat această Alianță'

Facebook
nicolae ciuca pnl

Liderul PNL Nicolae Ciucă a declarat luni, în contextul în care BEC a respins constituirea Alianței Dreptei Unite, că nu PSD și PNL au blocat această Alianță. Precizarea vine după acuzațiile liderului USR, Cătălin Drulă.

„Pot să vă spun că în urma deciziei luate ieri de judecătorii, care au analizat această solicitare, spune tot. Nu PSD și PNL au blocat această Alianță. Probabil pentru că nu au reușit să pună la dispoziție toate documentele necesare astfel încât să fie susținută o astfel de decizie la nivelul instanței judecătorești, comentariile noastre sunt de prisos”, a spus Nicolae Ciucă, luni la Parlament.

Liderii celor trei partide, Uniunea Salvați România (USR), Partidul Mișcării Populare (PMP) și Forța Dreptei, au depus, sâmbătă, la Biroul Electoral Central, protocolul alianței Dreapta Unită pentru alegerile locale și europarlamentare din 9 iunie.

BEC a respins însă protocolul alianței Dreapta Unită, formată din USR, PMP şi Forţa Dreptei.

Liderul USR, Cătălin Drulă, a acuzat BEC că a luat această decizie la solicitarea PSD.

„Respingerea protocolului Alianţei Dreapta Unită, la solicitarea PSD, este un act de agresiune politică venit din partea lui Iohannis, Ciolacu şi Ciucă, care arată întregii ţări unde am ajuns cu starea democraţiei. Dar le promit lor că nu ne vor opri! Milioane de români susţin o alternativă onestă la actuala putere”, a scris Cătălin Drulă pe pagina sa de Facebook.

Alianța Dreapta Unită a contestat la Înalta Curte de Casație și Justiție (ICCJ) decizia Biroului Electoral Central (BEC) de a respinge protocolul Alianței. Conform prevederilor legale, ICCJ trebuie să se pronunțe în termen de 24 ore.

„Suntem într-o situație critică, iar astăzi, pe umerii judecătorilor de la Înalta Curtea de Casație și Justiție stă viitorul democrației. Votul din BEC, la solicitarea PSD, este antidemocratic și vizează excluderea Opoziției de pe buletinul de vot”, a declarat Cătălin Drulă, potrivit unui comunicat USR.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.