Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Nicolae Ciucă se spală pe mâini de scandalul OMV Petrom: Comisia Europeană spune că am taxat corect!

Inquam Photos / Octav Ganea
Nicolae Ciuca

Prim-ministrul Nicoale Ciucă a declarat joi că răspunsul de la Comisia Europeană a certificat faptul că România a implementat corect Regulamentul UE privind taxarea profitului excesiv realizat de marile companii din domeniul gaze naturale, petrol, cărbune şi rafinării, adăugând că instituţiile statului trebuie să stabilească tehnic, până la jumătatea anului, ce companii se încadrează în prevederile europene, preluate şi în ţara noastră prin ordonanţă de urgenţă, pentru a putea fi taxate, scrie Agerpres.

Citește și: Ciucă, despre situația lui Bode: Analizăm astfel încât, până la rocadă, să putem să luăm decizii

Ciucă a fost întrebat despre acuzele dintre PSD şi PNL pe subiectul taxei de solidaritate ce ar trebui aplicată OMV Petrom.

"În tot acest context, eu cred că poziţionarea politică, de o parte sau de alta, nu este tocmai cel mai potrivit lucru. Ceea ce este important şi vă rog să aveţi încredere că am avut şi vom continua să avem aceeaşi abordare, indiferent de cine este vorba şi, aici, nu m-aş referi la o companie anume, pentru că discutăm despre implementarea unei directive europene care, aşa cum a fost prezentat, în răspunsul primit de la Comisie, România a implementat cât se poate de corect această directivă. Ce urmează să se întâmple? Până la jumătatea anului, companiile care îndeplinesc prevederile din această directivă, practic, ele transpuse într-o ordonanţă de urgenţă, avem instituţii ale statului care trebuie să se ocupe şi trebuie să meargă, să identifice tot ceea ce trebuie să fie identificat tehnic, astfel încât să vedem dacă se încadrează sau nu la plata taxelor conform prevederilor din ordonanţă", a spus Ciucă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.