Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Nicolae Ciucă solicită un moratoriu politic pentru 2023: 'Modernizarea statului nu se poate face dacă fiecare partid politic gândește în funcție de procente'

Radu Pop
Inquam Photos / George Calin
nicolae ciuca parlament

Prim-ministrul Nicolae Ciucă a făcut un apel către partidele parlamentare, societatea civilă și mass-media să instituie un moratoriu politic pentru 2023. În discursul său ținut în plenul Parlamentului cu ocazia Zilei Naționale a României, Nicolae Ciucă a explicat că anul viitor ar trebui dedicat dezvoltării țării și nu bătăliilor electorale.

`De 1 Decembrie, Ziua unității tuturor românilor, aș vrea să adresez un apel partidelor politice reprezentate în Parlament, societății civile și mass-media: să instituim un moratoriu, să încercăm cu toții să punem între paranteze caracterul pre-electoral al anului 2023”, a fost îndemnul premierului către plenul reunit al Parlamentului.

Șeful Executivului a justificat apelul său prin nevoia de a avea o discuție serioasă asupra viitorului României. `Haideți să folosim anul viitor pentru a ne lua un răgaz din competiția electorală. Să avem, împreună, Putere și Opoziție, o discuție așezată și rațională asupra viitorului României”, a menționat acesta.

Totodată, premierul a arătat că dezvoltarea și modernizarea țării nu se poate face sub presiunea sondajelor. `Modernizarea statului nu se poate face dacă fiecare partid politic gândește în funcție de procente și de conjuncturi trecătoare. Oamenii nu așteaptă mesaje bine ticluite, ci măsuri guvernamentale bine construite”, a menționat Nicolae Ciucă.

Acesta a susținut că întreaga clasă politică are datoria de a aduce România acolo unde îi este locul, respectiv în rândul marilor democrații europene. `Acesta este singurul proiect de țară pe care îl avem de îndeplinit în următorii ani: să asigurăm eficiența instituțională și să susținem dezvoltarea economiei și a nivelului de trai, cu moderație, echilibru și în deplină securitate”, a menționat prim-ministrul Nicolae Ciucă.

În cadrul ședinței solemne a Parlamentului dedicate Zilei Naționale a României au mai luat cuvântul președintele Senatului Alina Gorghiu și cel al Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, dar și reprezentanți ai partidelor parlamentare. La eveniment au participat oficiali ai statului, reprezentanți ai societății civile și ai cultelor religioase.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.