Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Nicolae Ciucă spune că mărește pensiile: 'Să venim cu propuneri pentru eliminarea inechităților din pensiile militare'

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Nicolae Ciucă

Nicolae Ciucă a discutat, luni, cu reprezentații militarilor în rezervă despre situația pensiilor, ministrul Apărării subliniind că o analiză este importantă pentru a veni cu soluții legislative pentru a fi eliminate inechitățile.

Citește și: Lia Olguța Vasilescu își pune ‘Mâna dreaptă’ la bătaie! ‘Intervalul’ dat noului ministru al Muncii .

Ministrul apărării naționale, Nicolae-Ionel Ciucă, a avut, luni, o întrevedere cu Forumul structurilor asociative ale cadrelor militare în rezervă și retragere din Sistemul Național de Apărare, Ordine Publică și Siguranță Națională. Subiectul principal al discuțiilor a fost situația pensiilor militare, informează MApN, printr-un comunicat de presă.

Potrivit aceleași surse, Nicolae Ciucă a subliniat că „este foarte important să analizăm și să venim cu propuneri privind soluțiile legislative prin care să fie eliminate inechitățile în cadrul pensiilor militare de stat, așa cum a precizat și prim-ministrul României, Ludovic Orban, în cadrul întâlnirii de lucru de săptămâna trecută de la Ministerul Apărării Naționale”.

Acest demers nu afectează în niciun fel indexarea pensiilor prevăzută pentru anul viitor.

Citește și: Dezvăluire șocantă în cazul celor doi copii și femeii care au murit la Timișoara: De câte ori s-a sunat la Salvare

Toate pensiile militare de stat vor fi indexate cu 4,6 %, începând cu 1 ianuarie 2020, așa cum sunt prevederile legale, sumele aferente acestei indexări fiind prevăzute în proiectul de buget al MApN pentru anul 2020, mai transmit reprezentanții instituției.

Reprezentanții structurilor asociative au reiterat propunerile făcute anterior care să vină în sprijinul rezolvării acestei probleme.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.