Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Nicolae Manolescu: Pericolul ca unii dintre marii scriitori să dispară din manuale nu e de ignorat

facebook.com
Manolescu

Președintele Uniunii Scriitorilor din România, academician Nicolae Manolescu, a atras atenția, marți, la Lancrăm, asupra pericolului ca unii dintre scriitorii importanți să dispară din manualele școlare.

'Primejdia ca unul sau altul dintre poeții importanți de dinainte, din interbelic sau din generațiile mai noi, să dispară din manuale nu e de ignorat', a declarat Nicolae Manolescu, în cadrul evenimentului de decernare a Premiului Național pentru Poezie "Lucian Blaga".

Manolescu a făcut referire și la o fostă studentă a sa, care s-a autodenunțat că nu-l predă pe Creangă, pe motiv că elevii nu l-ar înțelege. 'Păi, dacă Creangă e în pericol să iasă din manual înseamnă că riscul există și pentru alții. (...). Pericolul de a dispărea din programe unii sau alții dintre marii scriitori este, nu aș zice iminent, dar e destul de serios. Dacă se va întâmpla așa, Doamne păzește atunci', a opinat academician Nicolae Manolescu.

Casa Memorială Lucian Blaga a găzduit marți prima ediție a decernării Premiului Național pentru Poezie 'Lucian Blaga'. Câștigător a fost poetul clujean Adrian Popescu. Pe lista finală a nominalizaților, întocmită prin concursul tuturor filialelor Uniunii, s-au mai aflat Ana Blandiana, Ileana Mălăncioiu, Emil Brumaru, Ioan Mureșan, Ioan Moldovan, Ion Horea și Gabriel Chifu, conform Agerpres.

Juriul de critici, care a deliberat luni, a luat în final în calcul numai poeții nominalizați prezenți la Lancrăm, respectiv Adrian Popescu, Ioan Moldovan și Emil Brumaru. Potrivit regulamentului, premiul se acordă doar nominalizaților care sunt prezenți la decernare, au precizat organizatorii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.