Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Nicolae Robu: Deşi mă bucur de simpatie şi credibilitate, nu mă declar câştigător înainte de alegeri

Tion
Nicolae Robu

Liderul liberalilor timişeni, Nicolae Robu, a declarat, vineri, că după sărbători vor începe pregătirile pentru alegerile locale din 2020 şi că, cu toate că se bucură de simpatie şi credibilitate mare a electoratului, nu se consideră câştigător înainte de respectivul scrutin.

"Am stabilit că după sărbători vom începe munca obişnuită de pregătire pentru alegeri. Evident, toţi colegii primari vor fi în continuare candidaţii filialei noastre pentru funcţiile de primari respective, dar noi am convenit deja aproape peste tot cine să fie candidaţi la funcţia de primar", a afirmat, într-o conferinţă de presă, Nicolae Robu.

El a adăugat că îşi doreşte ca filiala să aibă mai multe funcţii de primari, vizând inclusiv Primăria municipiului Lugoj, dar şi o majoritate în Consiliul Judeţean.

Citește și: Fost ministru al Educație cere Guvernului să nu-și asume răspunderea pe eliminarea trasportului județean: 'Ar genera efecte dezastruoase'

Totodată, edilul a menţionat că este foarte posibil să se schimbe legea electorală, astfel ca alegerea primarilor să se desfăşoare în două tururi de scrutin, iar alegerea preşedintelui de Consiliu Judeţean să se facă, din nou, de către consilierii judeţeni.

"Alegerea în două tururi pentru primărie, pe mine cred că nici nu mă avantajează, nici nu mă dezavantajează. La alegerile din 2016 am luat peste 53%, dar pentru mine nu este important dacă sunt eu avantajat sau dezavantajat, ci este important să fie cât mai bine pentru comunităţile locale din ţară. Este adevărat că alegerea unui primar cu o majoritate de voturi îi dă mult mai multă legitimitate decât alegerea cu 20%, cum s-a întâmplat în unele locuri. În ceea ce mă priveşte, va fi aşa cum vor vrea cetăţenii Timişoarei", a mai spus liderul liberalilor timişeni.

Răspunzând unei întrebări a presei, Nicolae Robu a explicat că, dacă vor veni spre PNL şi actuali primari social-democraţi, se va analiza fiecare caz, care va trece prin "filtrele" liberale. El nu a exclus, dar nici nu a infirmat o astfel de abordare, urmând ca fiecare posibilă solicitare de acest fel să fie discutată în forul de lucru al primarilor PNL Timiş.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.