Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Nicolae Timofti: 1 Decembrie, un motiv de sărbătoare inclusiv pentru românii din partea stângă a râului Prut

romania-moldova

Președintele Republicii Moldova Nicolae Timofti a transmis cu ocazia zilei de 1 Decembrie că este un motiv de sărbătoare pentru toți românii, inclusiv pentru cei din partea stângă a râului Prut.

”Am onoarea și plăcerea să vă felicit din toată inima, cu titlu personal și din numele poporului Republicii Moldova, cu ocazia Zilei Naţionale a României. Este o sărbătoare pentru toți românii, inclusiv pentru cei din partea stângă a râului Prut. La 1 decembrie 1918, Basarabia se afla deja în componența României, prin votul istoric al Sfatului Țării de la 27 martie 1918, ceea ce reprezintă pentru noi, urmașii marilor noștri înaintași, un mare motiv de mândrie. Sunt bucuros să constat că în prezent sunt în ascensiune raporturile politice, economice și interumane între cele două state românești. Apreciem înalt eforturile pe care le depune România și Dumneavoastră personal pentru avansarea Republicii Moldova pe drumul european, precum și pentru modernizarea instituțiilor noastre publice prin intermediul proiectelor sprijinite financiar de către autoritățile de la București”, este mesajul președintelui Republicii Moldova transmis președintelui Klaus Iohannis.

Nicolae Timofti transmite că își dorește ca Republica Moldova să avanseze pe calea reformelor democratice și să intre în Uniunea Europeană.

”Sunt convins că acest deziderat este posibil prin cooperarea multidimensională pe care o promovați Dumneavoastră, în calitate de Președinte al României, și pe care o dezvoltăm în comun. Transmițând urări de prosperitate poporului român, Vă rog să acceptaţi, Domnule Preşedinte, expresia deosebitei mele consideraţii”, a mai transmis președintele Republicii Moldova.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.