Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Nicolas Maduro este 'gata să ajungă la acorduri' cu opoziţia

Thesheet.ng
Nicolas Maduro

Preşedintele venezuelean Nicolas Maduro a afirmat sâmbătă că este "gata să ajungă la acorduri" cu opoziţia, la trei zile după ce a suspendat negocierile cu aceasta, transmite AFP, potrivit Agerpres.

"Cred în dialogul politic, social, economic pentru că eu cred în cuvânt", a afirmat Maduro într-un discurs pronunţat la Caracas în cursul unei manifestări împotriva noilor sancţiuni impuse Venezuelei de Statele Unite în cursul săptămânii trecute. 

"Suntem pregătiţi să dialogăm, să ajungem la acorduri, dar cu respectarea Venezuelei. Dacă nu există respect, vor fi proteste, vor fi lupte", a avertizat Nicolas Maduro. 

Preşedintele Venezuelei a decis să suspende negocierile dintre guvern şi opoziţie, începute în luna mai sub egida Norvegiei, în semn de protest faţă de noile sancţiuni impuse de Washington.

Citește și: Aproximativ 2.5 milioane de musulmani s-au adunat la Muzdalifa pentru etapa finală a pelerinajul la Mecca

Suspendarea negocierilor din Barbados a fost decisă de Caracas după anunţul Casei Albe privind îngheţarea totală a proprietăţilor şi activelor din SUA ale guvernului lui Nicolas Maduro, pe care Washingtonul îl doreşte plecat de la putere pentru a lăsa locul liderului opoziţiei Juan Guaido, pe care îl susţine. 

Maduro a afirmat că în cea mai recentă sesiune de negocieri, pe 2 august, opoziţia s-a angajat să ceară Washingtonului ridicarea tuturor sancţiunilor impuse Venezuelei. În opinia sa însă, executivul american nu a dat ascultare. În schimb, Casa Albă a anunţat impunerea de noi sancţiuni, pe care Maduro le-a calificat drept "decretul cel mai brutal şi mai criminal semnat vreodată împotriva Venezuelei".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.