Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Nicolas Maduro: Statele Unite vor să distrugă programul alimentar al Venezuelei

Thesheet.ng
Nicolas Maduro

Președintele Venezuelei, Nicolas Maduro, a acuzat joi Statele Unite că încearcă să distrugă programul alimentar al țării, prin intermediul căruia statul oferă alimente pentru șase milioane de familii, potrivit Reuters preluat de Mediafax.

VIDEO - Viorica Dăncilă, lovitură pentru Ponta și Cioloș: A crescut de peste 15 ori rata de contractare a fondurilor UE

Declarațiile lui Maduro vin în contextul în care, potrivit unor surse care au dorit să rămână anonime, Washingtonul ar pregăti sancțiuni și dosare peale împotriva mai multor oficiali venezueleni suspectați că ar fi utilizat programul alimentar de stat pentru spălare de bani în favoarea Guvernului de la Caracas.

Măsurile referitoare la programul alimentar, cunoscut în Venezuela sub acronimul CLAP, ar urma să intre în vigoare în următoarele 90 de zile, potrivit acelorași surse.

„Statele Unite pregătesc sancțiuni pentru a distruge sistemul CLAP”, a declarat Maduro în cadrul unui discurs televizat. „Faceți ce vreți, noi vom continua cu acest program”, a adăugat acesta.

Programul alimentar al Venezuelei oferă pachete alimentare subvenționate pentru populație. Aceste pachete includ produse precum orez, paste, ulei și lapte praf, cele mai multe dintre acestea fiind importate din țări precum Turcia, Mexic, Columbia și Brazilia. Maduro a lansat acest program în 2016, ca reacție la penuria de alimente și la inflația galopantă cu care se confruntă țara. Criticii acestui program susțin că regimul de la Caracas îl folosește pentru a pune presiune pe beneficiari să sprijine în continuare partidul aflat la guvernare.

Departamentul american de Stat nu a oferit nicio informație oficială cu privire la eventualele sancțiuni.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.