Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Nicolas Maduro torpilează UE: Infam și aberant!

RTV.net
nicolas maduro

Preşedintele Venezuelei, Nicolas Maduro, a respins vineri "şantajul" Uniunii Europene, care a ameninţat cu noi sancţiuni împotriva regimului său dacă negocierile dintre putere şi opoziţie nu vor da rezultate, transmite AFP, potrivit Agerpres.

În Barbados, insulă din Caraibe, sunt în curs de desfăşurare negocieri sub medierea Norvegiei între delegaţiile guvernului preşedintelui Maduro şi opoziţiei conduse de Juan Guaido, recunoscut de peste 50 de ţări ca preşedinte interimar al Venezuelei.

Marţi, şefa diplomaţiei europene, Federica Mogherini, a declarat că UE "va extinde din nou" sancţiunile contra puterii lui Maduro dacă discuţiile nu duc "la niciun rezultat concret".

"Doamna Mogherini a dorit să exercite un şantaj asupra dialogului", a afirmat vineri Maduro într-o declaraţie difuzată de televiziunea naţională venezueleană. "Calific declaraţiile doamnei Mogherini ca fiind infame şi aberante", a adăugat el.

"Venezuela nu va accepta presiuni ori şantaj din partea nimănui. Dialogul va avansa în ritmul în care trebuie să avanseze", a subliniat preşedintele "chavist".

Venezuela, a continuat el, "este pregătită să reziste la orice şantaj, venit din partea Uniunii Europene sau a Statelor Unite", primele care, în ianuarie, l-au recunoscut pe Guaido şi care spun deschis că doresc răsturnarea lui Maduro.

Delegaţiile guvernului şi opoziţiei au anunţat joi că obţin progrese în dialogul lor din Barbados vizând rezolvarea crizei politice cu care se confruntă Venezuela.

După patru zile de tratative, cele două părţi au menţionat în comunicate separate că negocierile vor continua.

Ele s-au angajat, la solicitarea Norvegiei, să rămână discrete în legătură cu desfăşurarea discuţiilor.

Ministerul norvegian de Externe a subliniat joi că, "în interesul negocierilor", cele două părţi trebuie să aibă "spaţiul necesar pentru a avansa într-o atmosferă constructivă" iar "confidenţialitatea procesului trebuie să fie respectată de toţi"

Citește și: Una dintre cele mai importante filiale ale PSD e în pragul IMPLOZIEI: Se organizează iar alegeri și se anunță EXCLUDERI .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.