Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Nicolas Sarkozy le-a pus gând rău teroriștilor. La ce măsură s-a gândit

Vision for the G20: Nicolas Sarkozy, Klaus Schwab

Orice străin condamnat la mai mult de cinci ani de închisoare este "indispensabil să fie expulzat", "în mod sistemtic", a îndemnat miercuri, într-un inverviu pentru Le Monde, Nicolas Sarkozy, după asasinarea marţi a preotului Jacques Hamel în biserica sa din Rouen, iar dispoziţiile europene cu privire la pedepsele duble "trebuie să fie adaptate", a adăugat el, relatează AFP, citată de News.ro.

"Este indispensabil să fie expulzat imediat orice străin condamnat pentru terorism, ceea ce reforma dublei pedepse din 2003 nu a împiedicat niciodată", afirmă fostul preşedinte francez în acest interviu publicat miercuri pe site-ul Le Monde.

Iohannis l-a pus pe liber pe fostul rector al Academiei SRI

Sarkozy era ministru de Interne atunci când condiţiile aplicării dublei pedepse străinilor - condamnaţi la o pedeapsă şi expulzaţi - au fost modificate, o reformă criticată de extrema dreaptă.

"Însă trebuie să mergem mai departe", apreciază fostul şef de stat, subliniind că situaţia actuală în domeniul securităţii s-a schimbat.

DUBLU ATENTAT în Siria: 31 de morți și 170 de răniți / FOTO & VIDEO

"În 2003, condiţiile de aplicare a dublei pedepse au fost modificate pentru a ţine cont de obligaţiile europene cu privire la viaţa de familie", justifică el.

"În prezent, aceste dispoziţii europene trebuie să fie adaptate, deoarece este indispensabil ca orice străin condamnat pentru o infracţiune penală sau un delict la mai mult de cinci ani de închisoare să fie expulzat în mod sistematic", apreciază Sarkozy.

"Constatăm astăzi că există o legătură incontestabilă între delincvenţa de drept comun şi terorism. Cei mai mulţi dintre terorişti aveau un trecut de delincvenţi. Iar furnizarea unor arme şi susţinerea logistică se alimentează din delincvenţa de drept comun", analizează el.

"Adaptarea statului de drept nu vrea să însemne punerea lui în discuţie. Nu putem rămâne în cadrul actual în faţa unei situaţii excepţionale care are vocaţia să dureze", mai pledează liderul partidului Les Républicains (LR, dreapta, în opoziţie).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.