Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Nicoleta Pauliuc îi răspunde fostului ministru al Apărării: 'Fifor, ultima persoană îndreptățită să emită judecăți de valoare cu privire la bugetul MApN'

ziare.ro
Nicoleta Pauliuc

Soldățelul de plumb al lui Liviu Dragnea – astfel îl cataloghează senatoarea PNL, Nicoleta Pauliuc, pe Mihai-Viorel Fifor. Aceasta îi reproșează fostul ministru al Apărării că nu a reușit să cheltuie cei 2% din PIB alocați apărării în bugetul pe 2018.

„Soldățelul de plumb al lui Liviu Dragnea, Mihai-Viorel Fifor, ține neapărat să își pună singur în lumină nerealizările din perioada în care se afla la cârma MApN printr-un atac la persoană.

Citește și: Dezvăluiri șocante în cazul falsului medic ginecolog. Ce a ieșit la iveală

Fostul ministru este ultimul îndreptățit să emită judecăți de valoare cu privire la bugetul MApN atâta vreme cât anul trecut, în mandatul său, instituția nu a reușit să cheltuie decât o parte din cei 2% din PIB alocați, mai precis 1,84% , fapt confirmat și de actualul ministru PSD, Beniamin Leș. Din 18,164 miliarde lei alocați, MApN a cheltuit în 2018 doar 17,469 miliarde lei.

În privința veniturilor proprii ale MApN, realitatea pe care o neagă Mihai-Viorel Fifor este aceea conform căreia aceste venituri cresc de la un an la altul de 5 ori, de la 2,43% în 2018 la 11,97% în 2019 din bugetul MApN. Numai un bibliotecar ar putea să anunțe că vrea să cumpere corvete noi cu banii obținuți pe camioane rusești dezafectate, vechi de 60 de ani. Devii ridicol când susții că așa îți vei îndeplini angajamentele asumate în raport cu NATO.

Citește și: Simona Halep refuză banii de la Fed Cup! Ce sumă este în joc

În mai multe declarații halucinante despre “2018 - Anul Forțelor Navale”, același Mihai-Viorel Fifor propunea construirea a trei noi fregate pentru Forțele Navale și, imediat după aceea, a trei submarine. Dacă mai stătea câteva zile, România avea și un portavion pe hârtie, iar, în timp, poate devenea și putere nucleară. Desigur că n-a făcut absolut nimic. Noroc că l-a trezit Dragnea din agonie și l-a scos de la Apărare pentru că se făcea de râs.

Domnule Fifor, vă garantez că singurul lucru pentru care veți rămâne în istorie ține de eșecul colosal al celor trei licitații privind înzestrarea Armatei: achiziționarea celor 3000 de camioane şi platforme de transport necesare trupelor terestre; modernizarea a 20 de avioane IAR 99 aparţinând forţelor aeriene; achiziţionarea a 4 corvete multifuncționale pentru forţele navale. E posibil totuși ca cineva să își mai aducă aminte de dumneavoastră și ca gropar al industriei de apărare românești. Aștept execuția bugetară pe 2019 și vedem atunci cine are dreptate!”, scrie Nicoleta Pauliuc pe Facebook.

Citește și: Vești importante pentru români! Modificări pentru voucherele de vacanță din 2019 .

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.