Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Nicoleta Pauliuc (PNL) către PSD-iști: Mai bine ați legifera a opta poruncă – să nu furi

ziare.ro
Nicoleta Pauliuc

Senatorul PNL Nicoleta Pauliuc susține că încercarea majorității PSD-ALDE de a impune un act normativ ce stabilește raporturile morale în familie este echivalentă cu transpunerea în lege a uneia dintre cele zece porunci din credința creștină.

“Majoritatea a hotărât să legifereze cele 10 porunci divine, începând cu cea de-a cincea - cinstește pe tatăl tău și pe mama ta, ca să-ți fie bine și să trăiești ani mulți pe pământul pe care Domnul Dumnezeul tău ți-l va da ție. Mai bine să retragă acest proiect de lege și să scrie unul prin care să legifereze a opta poruncă a lui Dumnezeu - să nu furi”, a declarat aceasta.

Parlamentarul PNL cere coaliției majoritare să retragă proiectul legislativ care obligă copiii să aibă grijă de părinții lor: “Nu încercați să îndreptați părinții împotriva copiilor, lăsați-ne să ne iubim părinții și să avem grijă de ei așa cum putem noi mai bine. Este firesc să avem grijă de membrii familiilor noastre, este normal să ne preocupăm de copiii noștri, dar și de cei care ne-au dat viață. Nu avem nevoie de o lege care să ne oblige să facem asta”.

În opinia senatorului liberal, prin acest proiect de lege se încearcă transferul responsabilității privind îngrijirea bătrânilor către copii, deși articolul 47 din Constituția României prevede, la primul alineat, că „statul este obligat să ia măsuri de dezvoltare economică și de protecție socială, de natură să asigure cetățenilor un nivel de trai decent.” Parlamentarii puterii au înțeles total greșit vechiul proverb românesc, care spune: cine nu are bătrâni, să-și cumpere. Acest demers legislativ are la bază faptul că „cel mai slab guvern din istoria României nu mai este capabil să le ofere pensii decente celor care au muncit o viață și nu le poate acorda asistența medicală și socială de care au nevoie.”, a concluzionat senatorul PNL, Nicoleta Pauliuc.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.