Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Nicoleta Pauliuc, senator PNL: Prin sistemul `e-Sigur`, limităm numărul de accidente și aducem mai multă siguranța în trafic

Nicoleta Pauliuc

Proiectul de lege care va introduce un sistem integrat de monitorizare a traficului rutier pe drumurile publice din România a primit raport favorabil în Comisia pentru apărare, ordine publică şi siguranţă naţională a Senatului. Președintele Comisiei, senatoarea Nicoleta Pauliuc, susține că măsura va duce la reducerea numărului de accidente și la creșterea siguranței în trafic.

”România se află pe primul loc la numărul de morți cauzate de accidente rutiere. Sistemul integrat de monitorizare a traficului rutier, denumite e-Sigur, va contribui semnificativ la reducerea numărului de accidente și va crește siguranța pasagerilor”, a declarat Nicoleta Pauliuc. Senatoarea liberală mai spune că necesitatea proiectului de lege decurge și din angajamentele asumate de România prin PNRR, dar și prin Strategia Națională privind Siguranța Rutieră.

Prin sistemul e-SIGUR, se vor procesa automat datele de monitorizare a traficului rutier. În acest sens, va fi montată o rețea de camere video și radare care va permite identificarea abaterilor de la normele rutiere. Sistemul va semnala situații precum: limita maximă admisă de viteză pentru categoria de vehicul pe un anumit sector de drum; interdicţia sau restricţia de a conduce un vehicul pe o bandă a sensului de deplasare; interdicția de a conduce pe drumurile publice un vehicul a cărui înmatriculare este suspendată; interdicția de a adopta un comportament agresiv în conducerea vehiculelor pe drumurile publice etc.

Decizia privind aplicarea unei sancțiuni contravenționale nu se va lua automat de către sistemul e-SIGUR, ci de către un polițist rutier, în urma procesării datelor. O noutate a sistemului este că acesta va permite comunicarea sancțiunilor și contravențiilor în formă electronică, cu ajutorul unei platforme informatice.

În data de 15 iunie a.c, la inițiativa senatoarei Nicoleta Pauliuc, Comisia pentru apărare, ordine publică și siguranță națională din Senatul României pe care aceasta o conduce a organizat, împreună cu Asociația Victimelor Accidentelor de Circulație,  Forumul Siguranței Rutiere.

Evenimentul a fost dedicat siguranței în trafic și a beneficiat de prezența unor miniștri, a unor personalități din mediul academic, dar și a unor specialiști în problematica dezbătută. Forumul Siguranței a fost primul eveniment de o asemenea amploare în care problema vătămărilor corporale în accidentele de circulație a fost abordată interdisciplinar

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.