Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Nicușor Constantinescu condamnat la cinci ani de închisoare află luni dacă va fi eliberat condiționat

Nicuşor Constantinescu

Tribunalul Constanta a amânat, luni, cu o săptămână decizia privind cererea de eliberare condiţionată formulată de ex-preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa (CJC), Nicuşor Constantinescu, condamnat la cinci ani de închisoare în dosarul Centrului Militar Zonal, conform minutei publicată de instanţă, potrivit agerpres.ro.

Citeste si Se caută înlocuitor pentru Claudiu Manda - Comisia de control al SRI urmează să prezinte raportul privind ANI

În cadrul şedinţei publice de luni, reprezentantul DNA a cerut ca cererea să fie respinsă deoarece Nicuşor Constantinescu nu a prezentat dovezi temeinice de îndreptare, reamintind că acesta a avut patru sancţiuni disciplinare în perioada de detenţie şi doar două recompense.

Avocatul ex-preşedintelui CJ Constanţa, Ingrid Mocanu, a solicitat ca, în cazul în care cererea nu va fi acceptată, să îi fie micşorată perioada în care poate formula o nouă solicitare, de la cinci la două luni.

Totodată, avocatul lui Constantinescu a cerut ca judecarea contestaţiei să fie amânată până când Tribunalul se va pronunţa pe cererea de contopire a celor două pedepse definitive primite de Constantinescu, cea în dosarul Centrului Militar Zonal şi cea din dosarul retrocedărilor ilegale de terenuri din Mamaia, ambele de câte cinci ani de închisoare cu executare, însă judecătorul a respins solicitarea, argumentând că judecarea acestei cereri s-ar putea prelungi, ceea ce ar duce la tergiversarea soluţionării cauzei.

Apărătoarea lui Constantinescu a formulat o cerere de recuzare a completului, precizând ca judecătoarea s-ar fi pronunţat deja pe o cerere de revizuire a dosarului Centrului Militar Zonal. În replică, judecătoarea a precizat că ar fi formulat deja cerere de abţinere în acest dosar, având în vedere că ar fi fost implicată într-o altă decizie care îl viza pe Nicuşor Constantinescu, aceasta fiind însă respinsă.

Tribunalul Constanţa a amânat pronunţarea pentru data de 18 martie, decizia urmând a fi definitivă.

Fostul preşedinte al CJ Constanţa execută, din 29 iunie 2016, o pedeapsă de cinci ani de închisoare, primită după ce Curtea de Apel Constanţa l-a găsit vinovat de abuz în serviciu.

În calitate de preşedinte al CJ Constanţa el a iniţiat două hotărâri prin care era evacuat Centrul Militar Zonal din sediul pe care îl ocupa, ambele fiind anulate de instanţă. De asemenea, instanţa a considerat ca el nu a asigurat finanţarea corespunzătoare pentru Centrul Militar Zonal în perioada 2009 - 2013.

Recent, Nicuşor Constantinescu a fost condamnat definitiv, la cinci ani de închisoare, de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, în dosarul retrocedărilor ilegale de terenuri din Mamaia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.