Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Nicușor Dan, VICTORIE la Curtea de Apel București: Casa academicianului Alexandru Rosetti, demolată ilegal

Inquam Photos / Octav Ganea
nicusor dan

Casa academicianului Alexandru Rosetti, din strada Dionisie Lupu nr. 56, a fost demolata ilegal, a decis definitiv Curtea de Apel Bucuresti, care a anulat, printr-o sentinta data in luna decembrie 2018, doua autorizatii privind imobilul.

"Distrugerea abuziva si ilegala a imobilului din strada Dionisie Lupu nr 56, care a apartinut academicianului Alexandru Rosetti, fondatorul scolii romanesti de lingvistica, a fost confirmata in justitie.

Cladirea construita la sfarsitul secolului XIX a fost demolata in 2011, in baza unei autorizatii emise in 2009 de primarul de atunci al Sectorului 1, Andrei Chiliman. In locul ei a fost construit un imobil de 6 etaje, in baza unei autorizatii emise tot in 2011 de primarul general de la acea vreme, Sorin Oprescu.

Prin decizia pronuntata luna trecuta, Curtea de Apel Bucuresti a anulat irevocabil autorizatia de desfiintare, precum si cea de construire pentru imobilul de sase etaje din str. Dionisie Lupu nr. 56.

Pentru autorizatia de desfiintare au fost doua motive principale de nelegalitate invocate. In primul rand, nu a fost obtinut avizul Comisiei Zonale a Monumentelor Istorice, in conditiile in care imobilul figura ca nedemolabil intr-o reglementare a zonei realizata de Universitatea de Arhitectura.

Citește și: Ion Cristoiu DEZVĂLUIE strategia lui Liviu Dragnea pentru campania de la prezidențiale - Cum va LUPTA cu DNA

In al doilea rand, Primaria Sectorului 1 nu mai era competenta sa emita autorizatia de desfiintare dupa modificarea legii constructiilor, competenta revenind Primariei Generale", se arata in comunicatul de presă emis de Nicușor Dan.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.