Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Nicușor Dan a depus plângere penală împotriva greviștilor de la STB: 'Mâine dimineaţă cine nu va ieşi, o să răspundă'

gov.ro
Nicușor Dan

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat că hotărârea judecătorească privind suspendarea grevei STB este definitivă şi cine vineri dimineaţă nu va ieşi pe traseu, la muncă, va răspunde. O plângere penală a fost deja depusă, anunţă edilul care mai subliniază că vinovatul principal pentru această situaţie este liderul de sindicat.

Nicuşor Dan a declarat, joi seară, la Digi24 că liderul de sindicat de la STB le spune colegilor săi că hotărârea judecătorească privind suspendarea grevei şoferilor şi vatmanilor nu este executorie.

”În continuare liderul de sindicat circulă din depou în depou şi amăgeşte şoferii şi vatmanii STB. Li se spune tot felul de lucruri, printre care că această hotărâre nu ar fi executorie. O spun cu toată responsabilitatea, este o hotărâre executorie şi mâine dimineaţă cine nu va ieşi, o să răspundă. Al doilea aspect al problemei este că suntem deschişi la dialog cu oricine din STB, dar nu prin intermediul acestui lider penal, acest lider care a incitat la o grevă total nelegală pentru motive pentru care s-a pronunţat instanţa de judecată azi şi care continuă să incite la nerespectarea unei hotărâri judecătoreşti. Vom avea dialog”, a declarat Nicuşor Dan, potrivit news.ro.

Primarul general al Capitalei a mai precizat că datoriile STB au fost eşalonate şi că societatea nu se mai află în pericol de a intra în insolvenţă sau în faliment.

”Evident că într-o instituţie subfinanţată ani de zile există probleme, noi încercăm să rezolvăm aceste probleme. Am stabilizat această societate care în momentul în care am preluat-o avea risc de insolvenţă şi faliment. Acum are datoriile eşalonate, nu mai există acest risc. Suntem hotărâţi să consolidăm această societate”, a declarat Nicuşor Dan.

Edilul a mai anunţat şi unele conroale la STB.

”Ne vom uita la consumul de combustibil, ne vom uita la ora la care pleacă şoferii, la graficul cu orele la care pleacă şoferii din autobază şi depouri. Ne vom uita la acele sporuri de salarii pentru chemarea şoferilor din zilele libere când nu erau alţi şoferi disponibili. Toate aceste acţiuni de eficientizare a activităţii pentru că banii pe care îi dau bucureştenii pentru un serviciu de calitate, sut asumate de coaliţia care are majoritatea în Consiliul general”, a declarat Nicuşor Dan.

Nicuşor Dan a mai adăugat că deja a fost depusă o plângere penală şi că vinovatul penru întregul scandal este liderul de sindicat.

”Plângerea penală este deja depusă pentru acţiunile de ieri până azi şi acum, în urma acestor instigări de azi, va fi completată mâine. Vinovatul pentru acest scandal este liderul de sindicat, Petrariu şi ceilalţi lideri de sindicat care îl acompaniază şi care vor să întrerupă acest program de eficientizare. Dar dincolo de ce vor ei să obşină, noi avem o lege în România, care spune că în stare de alertă nu se face grevă şi că dacă nu eşti în stare de alertă şi vrei să faci grevă, trebuie să faci nişte paşi preliminari, printre care anunţul opiniei ăublice cu o perioadă rezonabilă înainte. Şi fiind serviciu public, trebuie să asiguri o treime din acest serviciu. Faptul că aceşti lideri de sindicat au incitat şi acum continuă să incite la nerespectarea unei hotărâri judecătoreşti, asta e o infracţiune şi dincolo de infracţiune, este o pagubă de 3 milioane de lei pe zi pe care sindicatul o produce operatorilor de transport pentru care operatorul de transport STB o să se îndrepte împotriva lor”, a mai declarat Nicuşor Dan.

Tribunalul Bucureşti a suspendat greva de joi de la Societatea de Transport Bucureşti şi a dispus reluarea imediată a activităţii. La apoape cinci ore de la pronunţarea deciziei, mijloacele de transport tot nu au ieşit pe traseu în Capitală.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.