Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Nicușor Dan a dezvăluit MOTIVUL pentru care lucrările la rețeaua de termoficare avanseză greu: 'Avem un deficit în România'

Inquam Photos / Octav Ganea
Nicușor Dan

Primarul Capitalei, Nicușor Dan, a vorbit marți, la B1 TV, despre începerea lucrărilor pe cinci segmente, care însumează 53 de kilometri din rețeaua de termoficare din București. Edilul a precizat că în timpul lucrărilor, locuitorii din zonă se vor confrunta cu scurte întreruperi ale apei calde. De asemenea, Nicușor Dan, a precizat că Primăria are bani și pentru alte 25 de șantiere, unde lucrările ar putea începe în primăvara anului viitor.

”Am trei luni de mandat și în lunile astea m-am ocupat să pun bazele financiare la ce urmează să se întâmple. În primul rând, am semnat acel contract de 300 de milioane de euro, finanțare europeană. Guvernul a promis însă 200 de milioane de euro în PNRR. Tot Guvernul ne-a dat 320 de milioane de lei în decembrie, să ne mai echilibrăm financiar. Cu ocazia asta, s-a echilibrat financiar și Energetica și o să iasă din insolvență, ieșind din insolvența, o să poată să acceseze bani europeni pentru a moderniza centralele. Sunt două componente: una este pe centrale, de care se va ocupa ELCEN, și una este de schimbare de conducte”, a spus primarul Capitalei.

Citește și: Nicolae Robu iese la rampă: ‘Am fost mereu alături de studenți în lupta lor pentru gratuitate pe mijloacele de transport public’

Întrebat dacă în perioada lucrărilor, cei care sunt arondați zonei respective nu vor avea apă caldă, Nicușor Dan a răspuns: ”Nu. O să fie mici întreruperi. Acolo erau niște conducte mai mici, care sunt provizorii, pe care se circulă apa caldă astfel încât să poți să întrerupi conducta mare de apă caldă și să poți să lucrezi la ea. (...) Ăsta e și motivul pentru care lucările nu pot să fie extrem de rapide. Noi avem, în momentul de față, bani și pentru aceste cinci șantiere, avem bani pentru alte 25 de șantiere care sunt finanțate pe bani europeni, numai că nu poți să lucrezi foarte multe șantiere deodată pentru că nu ai presiune destulă ca să ajungă de la CET-uri la populație. Atunci s-a făcut un calendar și de aceea e important să terminăm cât mai repede cele cinci șantiere, eu sper anul acesta, astfel încât începând din primăvara viitoare să ne apucăm de cele 25 de șantiere pe bani europeni”.

Totodată, Nicușor Dan a vorbit despre un deficit de sudori în România, ceea ce face ca lucrările să avanseze și mai greu.

”Din toate operațiile și care sunt încă la suprafață, oamenii cei mai importanți sunt sudorii și noi avem un deficit de sudori în România. (...) Nu putem să ne gândim la lucrul în trei schimburi pentru că pur și simplu nu există sudori destui”, a mai spus Nicușor Dan.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.