Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Nicușor Dan a tranșat lucrurile: Oana Sivache va fi înlocuită din funcția de director al ASSMB

incomod media
oana sivache

Oana Sivache va fi înlocuită din funcția de director al ASSMB. Primarul Capitalei, Nicușor Dan, spune că instituțiile statului nu controlează cazurile de corupție „de miliarde de euro” semnalate de el, dar „a găsit corupție de 39.000 de lei” la Sivache.

„În primul rând, ca să fiu foarte clar, toată lumea pentru care există suspiciuni trebuie cercetată. Însă, ce poate să creadă un cetățean normal din România când primarul municipiului București de trei ani, votat de 260.000 de oameni, vorbește într-una: corupție, foloase necuvenite de miliarde de euro, PUZ-uri de sector, ISC și nu există niciun fel de control... Și vine DNA și spune că a găsit corupție de 39.000 de lei sau vine Parchetul și spune că a găsit corupție la Brașov, că viceprimarul a dat un spațiu unui PNG să facă o exproziție... Oare ce crede cetățeanul român despre Justiția din România în această alăturare de fapte”, spune Nicușor Dan,  potrivit Mediafax.

El precizează că a fost informat de avocatul Oanei Sivache despre situația acesteia, nu de procurori.

„Am primit de la avocatul doamnei, că DNA-ul nu s-a învrednicit să trimită oficial, am primit faptul că Parchetul îi interzice să ocupe funcția de director pentru 6-0 de zoiole. Am luat act și facem dispoziția de înlocuire a ei cu cineva. Azi”, încheie Nicușor Dan.

Context

Procurorii DNA au anunțat miercuri punerea în mișcare a acțiunii penale și luarea măsurii controlului judiciar pe o durată de 60 de zile pentru Gabriela-Oana Sivache, la data faptelor director ASSMB, și Ioan-Bogdan Furtună, director interimar al Spitalului Colțea.

Potrivit unui comunicat al DNA, cei doi sunt cercetați pentru luare, respectiv dare de mită.

Conform procurorilor, în perioada 01.07.2023 - 27.02.2024, inculpata Sivache Gabriela-Oana ar fi primit de la inculpatul Furtună Ioan-Bogdan foloase necuvenite ce ar fi constat în achitarea contravalorii chiriei lunare și a facturilor de utilități, în cuantum de 39.295 lei, pentru un imobil din București pe care șefa ASSMB l-ar fi ocupat împreună cu familia. „În schimbul obținerii acelor foloase, inculpata Sivache Gabriela-Oana ar fi făcut demersuri pentru ca inculpatul Furtună Ioan-Bogdan să fie numit manager interimar al Spitalului Clinic Colțea, începând cu data de 04.11.2022”, transmite DNA.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.