Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Nicușor Dan aduce investitori francezi în Micul Paris

Inquam Photos / Octav Ganea
Nicusor Dan

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, vrea să atragă companii mari din Franța să investească în proiecte vitale de dezvoltare a Bucureștiului. Modernizarea spitalelor, creșterea calității aerului, soluții pentru semoafoare inteligente și fluidizarea traficului, trenul metropolitan, digitalizarea serviciilor publice și consolidarea clădirilor cu risc seismic sunt câteva dintre prioritățile edilului de care s-au arătat interesați afaceriștii din Hexagon.

Edilul Capitalei și administratorul public Diana Pungă au avut joi o întrevedere cu o delegație a celei mai mari federații de antreprerenori francezi la nivel internațional, MEDEF, condusă de președintele acesteia Geoffroy Roux de Bezieux, în cadrul căreia s-au arătat deschiși pentru o colaborare viitoare cu companiile din Hexagon.

Nicușor Dan le-a prezentat francezilor prioritățile pentru modernizarea sistemului de termoficare, inclusiv proiectul pe fonduri europene de 281 de milioane de euro lansat recent. Pe lista de obiective principale se regăsesc și îmbunătățirea sistemului de transport și fluidizarea traficului bucureștean prin realizarea trenului metropolitan, achiziția de tramvaie, troleibuze și autobuze electrice, soluții inteligente de semaforizare.

La rândul lor, companiile franceze și-au arătat interesul pentru proiecte de modernizare a spitalelor bucureștene și pentru implementarea unor soluții de creștere a calității aerului. În plus, antreprenorii din Franța ar putea investi în digitalizarea serviciilor publice și instituțiilor administrației locale.

Cât privește domeniul dezvoltării urbane, Nicușor Dan a arătat că este necesară crearea unui instrument onest de negociere cu investitorii având în vedere că în administrațiile trecute acest aspect a fost neglijat și lăsat exclusiv în seama sectorului privat. Astfel, edilul își dorește ca municipalitatea să le spună investitorilor care sunt așteptările legate de proiectele implementate.

La finalul întâlnirii, reprezentanții primăriei și antreprenorii francezi au agreat continuarea discuțiilor pentru concretizarea unor proiecte viitoare de colaborare.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.