Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Nicușor Dan anunță că în Capitală pot fi primiți 25.000 de refugiați din Ucraina: 'Putem oferi circa 5.000 de porţii de mâncare pe zi'

Inquam Photos / Octav Ganea
Nicusor Dan

Primarul general al Capitalei, Nucuşor Dan, a exprimat, vineri, disponibilitatea instituţiei de a ajuta în criza eventualilor refugiaţi din Ucraina. Ulterior, primarul a precizat că sunt disponibile 25.000 de locuri pentru cazarea de urgenţă. „Putem oferi circa 5.000 de porţii de mâncare pe zi” a mai transmis primarul.

„Am convocat azi o discuţie cu responsabili din Primăria Capitalei şi din instituţiile subordonate pentru a evalua resursele pe care le putem pune la dispoziţie dacă autorităţile guvernamentale ne solicită sprijinul pentru refugiaţii de război din Ucraina”, a scris primarul general pe Facebook.

Acesta a precizat că există un număr estimat de 25.000 de locuri pentru cazarea de urgenţă, cea mai mare parte la Arena Naţională, dar şi în săli de sport din mai multe şcoli, inclusiv paturi de campanie şi saci de dormit.

„Avem şi 150 de locuri de cazare pentru refugiaţi aflaţi în situaţii mai dificile (de pildă părinţi cu copii mici). De asemenea, putem oferi circa 5.000 de porţii de mâncare pe zi prin cantinele sociale ale Direcţiei Generale de Asistenţă Socială a Municipiului Bucureşti şi putem pune la dispoziţie asistenţă medicală, pentru cei care au nevoie, în cele 19 spitale ale Administraţiei Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti”, a mai precizat primarul general, potrivit news.ro.

„E momentul să arătăm solidaritate cu cetăţenii ucraineni care suferă din cauza războiului şi care au nevoie de ajutorul nostru”, a adăugat acesta.

Anterior, Nicușor Dan a vorbit în deschiderea ședinței Consiliului General al Municipiului București.

„Suntem într-o situaţie excepţională, avem un război la graniţă, în acest context vreau să adresez un mesaj de solidaritate şi vreau să asigur că Primăria Municipiului Bucureşti este deschisă şi la dispoziţia autorităţilor centrale pentru tot ce înseamnă eventuali refugiaţi sau orice alte lucruri care ţin de această chestiune”, a declarat Nicuşor Dan, vineri, în deschiderea şedinţei Consiliului General al Municipiului Bucureşti.

Autorităţile au anunţat oficial că, în ultimele 24 de ore, au intrat în România peste 10.000 de cetăţeni din Ucraina. Majoritatea nu au solicitat azil în România, fiind doar în tranzit.

Cei mai mulţi sunt cazaţi în judeţele de graniţă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.