Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Nicuşor Dan anunţă că primul tramvai nou va fi livrat Primăriei Capitalei la 1 iunie, de către Fabrica Astra Vagoane Arad

Inquam Photos / Octav Ganea
Nicusor Dan

Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a anunţat, în urma vizitei pe care a făcut-o luni la Fabrica Astra Vagoane Arad, că primul tramvai nou va fi livrat în iunie, cu trei luni mai devreme decât prevede contractul, potrivit news.ro.

Nicuşor Dan a vizitat, luni, Fabrica Astra Vagoane Arad.

"Suntem într-o delegaţie, împreună cu consilieri generali şi reprezentanţi STB. Avem un contract demnat cu Astra Arad pentru 100 de tramvaie, de 36 de metri. Cele care se văd sunt primele 6 din acest contract. Conform contractului, primul tramvai trebuie să vină în luna august 2022, dar domnul director ne-a făcut o surpriză şi ne spune că la 1 iunie o să avem primul tramvai”, a declarat Nicuşor Dan.

Edilul a precizat că Bucureştiul nu a produs decât 17 tramvaie începând din 1990.

"Bucureştiul are nevoie de transport public, pentru a convinge oamenii să circule cu transportul public şi nu cu maşina proprietate personală, este nevoie de investiţii în zona de transport public. Bucureştiul după '90 nu a produs decât în uzina proprie 17 tramvaie, tot restul de tramvaie pe care le avem, aproximativ 300, sunt de dinainte de 1990. Cu acest lot de 100 de tramvaie, cu 100 de autobuze si contractul de troleibuze pe care o să le scoatem în achiziţie publică, reînnoim flota”, a explicat Nicuşor Dan.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.