Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Nicușor Dan anunță schimbări la Administrația pentru Consolidarea Clădirilor cu Risc Seismic

Inquam Photos - George Călin
Inquam Nicușor Dan

Nicușor Dan anunță schimbări la Administrația pentru Consolidarea Clădirilor cu Risc Seismic. Pleacă un director adjunct și un director executiv adjunct, potrivit Mediafax.

„Azi am decis schimbări în conducerea Administrației Municipale pentru Consolidarea Clădirilor cu Risc Seismic, subordonată Primăriei Capitalei. Pleacă din funcții Marius Coaje, director adjunct și Alina Tarcevschi, director executiv adjunct”, a anunțat primarul general al Capitalei.

De asemenea, în funcția de director adjunct va fi numit Edmond Niculușcă.

Citește și: Ben Oni Ardelean a fost CONFIRMAT cu Covid-19 și este internat la spital: 'M-am protejat, însă inevitabilul s-a produs!'

„El e fondatorul Asociației ARCEN și un om care s-a luptat mult în ultimii ani pentru salvarea patrimoniului istoric al Capitalei. E cel care a strâns fonduri pentru renovarea Școlii Centrale și a organizat trasee culturale pentru cei care voiau să descopere vechiul București”, adaugă Nicușor Dan.

Administrația Municipală pentru Consolidarea Clădirilor cu Risc Seismic a fost înființată în 2016.

,,Am decis înfiinţarea unei entităţi care să se ocupe exclusiv de toate etapele procesului de consolidare. Aceasta se va numi «Administraţia Municipală pentru Consolidarea Imobilelor cu Risc Seismic», instituţie publică aflată în subordinea Consiliului General al Municipiului Bucureşti. De săptămâna viitoare, angajaţii care s-au ocupat de acest proces, dar nu au făcut-o în mod coordonat pentru că au avut şi alte atribuţii, vor trece la renotificarea proprietarilor care locuiesc în clădiri care prezintă pericol public. Din păcate, trebuie să apelăm şi la câteva măsuri prin care să îi conştientizăm pe proprietari că îşi pun viaţa în pericol, iar dacă ei nu locuiesc acolo şi au închiriat acele locuinţe, au obligaţia să îi informeze pe chiriaşi şi să pună capăt acelor contracte. Se va merge şi la amendarea, conform legii, a proprietarilor pentru neprezentarea cadastrului apartamentului în 60 de zile de la notificare, acţionarea în instanţă a proprietarilor care nu permit accesul în locuinţe în fază de proiectare şi/sau execuţie şi obţinerea unei ordonaţe preşedinţiale", declara la vremea respectivă fostul primarul general al Capitalei, Gabriela Firea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.