Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Nicușor Dan anunță: Suntem la jumătatea contractului de livrare a celor 100 de tramvaie, a venit tramvaiul nr. 50

YouTube
Nicusor Dan

Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a anunţat marţi că sunt la jumătatea contractului de livrare a celor 100 de tramvaie, cu Astra şi că a venit tramvaiul nr 50. El a arătat că până la sfârşitul anului o să vină cele 100 de autobuze electrice şi până la primăvara viitoare cele 100 de troleibuze. Nicuşor Dan a mai afirmat că este foarte bucuros că bucureştenii încep să folosească transportul public, pentru că avem o creştere de 25% faţă de anul anterior a folosirii transportului public.

”Suntem bucuroşi să anunţăm că suntem la jumătatea contractului de livrare a celor 100 de tramvaie, a venit tramvaiul nr 50, de fapt şi tramvaiul nr 51. Este parte din investiţiile mari pe care le facem în transportul public. După cum ştiţi, până la sfârşitul anului o să vină cele 100 de autobuze electrice şi până la primăvara viitoare cele 100 de troleibuze, parte din ele sunt finanţate din fonduri europene, parte din ele din Fondul de Mediu cu o mică contribuţie din partea Primăriei”, a spus primarul Capitalei, potrivit news.ro

Nicuşor Dan a arătat că în Consiliul General a fost votat studiul de fezabilitate pentru alte 250 de tramvaie.

”După ce le vom avea şi pe aceste 250, vom avea flota completă de tramvaie noi şi cu costuri de mentenanţă mult mai mici”, a completat el.

Nicuşor Dan a mai spus că sunt în faţa finală a evaluării pentru cei 30 de km de modernizare de linie de tramvai.

”Undeva în trei săptămâni din momentul ăsta o să semnăm contractele pentru proiectare şi execuţie. Sunt eforturi pe care le facem pentru a îmbunătăţi transportul public şi sunt foarte bucuros că bucureştenii înţeleg asta şi încep să folosească transportul public, avem o creştere de 25% faţă de anul anterior a folosirii transportului public. Există în România firme serioase şi ele când sunt plătite la timp furnizează la timp, ăsta este cazul contractului cu Astra, este cazul lucrărilor de la Podul Doamna Ghica, am anunţat acum un an şi jumătate un calendar care este respectat”, a arătat primarul.

La rândul lui, viceprimarul Stelian Bujduveanu a subliniat că de la începutul mandatului au ştiut că cea mai mare problemă cu care se confruntă bucureştenii este cea legată de trafic şi de aceea mare parte a activităţii administraţiei Consiliului General actual a fost în strânsă legătură cu această problemă şi a găsi o soluţie iar cea mai bună soluţie a fost aceea de a schimba flota.

”Nu poţi avea un transport public modern, digital, dacă nu investeşti fonduri europene, buget propriu şi asta am făcut. Suntem la jumătate contractului, am atins borna de 50 de tramvaie noi, veţi vedea o îmbunătăţire până la finalul anului viitor semnificativă în transportul comun”, a spus Bujduveanu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.