Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Nicușor Dan centrează, Nicușor Dan șutează: primarul vrea să suspende PUZ-urile pe baza unor plângeri făcute de el şi USR

Inquam Photos / Octav Ganea
Nicușor Dan

Nicuşor Dan, primarul general al Bucureştiului, a iniţiat 5 hotărâri de Consiliu General ce prevăd suspendarea pentru 2 ani a Planurilor Urbanistice Zonale Coordonatoare ale Sectoarelor 2, 3, 4, 5 şi 6, aprobate în ultimii 2 ani, pe baza unor plângeri realizate de Asociaţia Salvaţi Bucureştiul, Fundaţia Eco-Civica şi de USR, care acuză transformarea a zeci de hectare de spaţiu verde în spaţiu de construit, informează News.ro.

Proiectele de suspendare a PUZ-urilor coordonatoare au fost introduse pe ordinea de zi a Consiliului General al Municipiului Bucureşti de vineri, 26 februarie 2021.

Citește și: INEDIT Confesiunile unui călugăr în timpul pandemiei: Mi-e frică de o viitoare ‘castă a talibanilor’ ortodocși!

Astfel, Nicuşor Dan a elaborat proiecte de suspendare a hotărârilor de aprobare a PUZ-urilor sectoarelor 2, 3, 4, 5 şi 6, hotărâri adoptate în mandatul fostului primar general PSD Gabriela Firea.

Citește și: Europenii pot mânca viermi în siguranță! UE a aprobat utilizarea lor: pot fi puși chiar și în pâine

Dacă proiectele vor fi votate şi adoptate de către CGMB, PUZ-urile de sector vor fi suspendate începând cu data de 5 martie, pe o perioadă de 2 ani. "Pe perioada de suspendare (...), certificatele de urbanism si autorizaţiile de construire/desfiinţare emise de Primarul Municipiului Bucureşti şi de primarii sectoarelor Municipiului Bucureşti vor respecta prevederile documenţatiilor de urbanism anterioare", regulă care se va aplica "inclusiv certificatelor de urbanism şi autorizaţiilor de construire/desfiinţare aflate în curs de emitere la data intrării în vigoare" a hotărârilor de suspendare, se stipulează în proiecte.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.