Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Nicușor Dan cere răgaz Comisiei Europene pe două proceduri de infringement - explicația: 'Pentru a fi judecați pe baza rezultatelor acestui mandat'

Inquam Photos - George Călin
Inquam Nicușor Dan

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a anunțat vineri că a solicitat „răgaz” Comisiei Europene pe două proceduri de infringement împotriva României cu privire la calitatea aerului din București.

„Am răspuns Comisiei Europene pe două proceduri de infringement împotriva României cu privire la calitatea aerului din București - una legată de problema prafului (PM10), alta legată de poluarea cu oxizi de azot (NO2). În esență, am solicitat un răgaz pentru a fi judecați pe baza rezultatelor acestui mandat, am arătat voința noii administrații municipale de a aborda tranșant problema poluării aerului și am informat despre măsuri concrete, deja luate sau pe care le vom lua, pentru a reduce poluarea”, a scris primarul general pe contul său de Facebook.

MINUNE - Fum alb la negocierile între PNL și USR-PLUS: s-a ajuns la un acord de principiu/SURSE

Printre măsurile deja luate, Nicușor Dan a menționat contractele semnate pentru reabilitarea rețelei de termoficare, alocările din Planul Național de Redresare și Reziliență pentru rețeaua de termoficare și anveloparea termică a clădirilor, alocările din fondul european de modernizare pentru modernizarea a 3 CET-uri, extinderea rețelei de monitorizare a calității aerului, aflată în achiziție publică, și colaborarea sporită a Primăriei cu Garda de Mediu, prin detașarea unor polițiști locali și folosirea laboratorului mobil pentru a sancționa mai sever încălcările legislației de mediu.

„Cu privire la măsurile viitoare, am informat Comisia Europeană despre elaborarea unui nou Plan Integrat de Calitate a Aerului în București, un prim set de măsuri pentru spațiile verzi (finalizarea Registrului Spațiilor Verzi pentru a opri distrugerea lor, stoparea toaletărilor și intervențiile profesioniste asupra arborilor), precum și despre proiectele destinate reducerii și electrificării traficului rutier (metroul de suprafață, parcările de tip park&ride de la intrările în oraș, modernizarea a 48 de kilometri de linie de tramvai, semaforizarea inteligentă a traficului, optimizarea rutelor transportului în comun)”, a mai transmis Nicușor Dan.

România a fost condamnată, în primăvara anului 2020, de Curtea de Justiţie a Uniunii Europene (CJUE) pentru poluarea din Bucureşti. Dosarul de infringement a fost deschis în 2009, iar Comisia Europeană l-a trimis CJUE în 2018. România are active alte 59 de dosare de încălcare a legislaţiei UE.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.