Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Nicușor Dan, despre autorizarea protestului fermierilor: Nu există o cerere pentru protest. Avem o lege

Primaria Capitalei
Nicusor Dan

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a declarat referitor la protestul fermierilor, că municipalitatea este gata să convoace comisia de resort în momentul în care va primi o cerere în acest sens.

„Noi avem o lege din anul 1991 a adunărilor publice, care spune că orice fel de protest pe raza localității trebuie aprobat de primarul din acea localitate, în cazul nostru de primarul Municipiului București, iar primarul face asta în baza unei cereri, într-o comisie din care mai fac parte reprezentanți ai Poliției, ai Jandarmeriei, ai Poliției Circulație, Poliției Locale, în fine, mai multe autorități care să țină un echilibru între dorința legitimă de protesta a unor oameni și de a nu încurca traficul sau alte lucruri”, a declarat Dan.

„Nu există în momentul de față o cerere pentru un protest. Dacă o astfel de cerere o să vină, evident că o să convocăm comisia de care v-am spus și o să autorizăm, în măsura în care, cum am spus, nu se stânjenește traficul, protestatarii sunt delimitați de alți oameni care poate au alte opinii, ca lucrurile să fie în regulă.

În trei ani probabil că am autorizat de ordinul 1.000 de proteste în București, pe diverse teme”, a adăugat Nicușor Dan.

Edilul a precizat că este o mișcare spontană de protest – este într-o zonă în care există o practică a Curții Europene a Drepturilor Omului, care spune că, în cazul în care sunt manifestații spontane, când există un eveniment care nu putea fi prevăzut, atunci prevalează dreptul oamenilor de a protesta față de aceste formalități.

„Eu, din câte înțeleg, din puținele informații pe care le am din media, a fost o chestiune spontană. Dumnealor au timp să vină cu o cerere. În momentul în care noi primim o cerere, întrunim comisia.

Putem să o convocăm și în două ore. Ea se întrunește cam de trei ori pe săptămână, dar în situații extraordinare, cum e asta, putem să ne întâlnim de pe o oră pe alta”, a explicat Nicușor Dan într-o intervenție telefonică la postul B1.

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.