Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Nicuşor Dan, 'în corzi': Ce a anunţat Autoritatea Electorală despre finanţarea USB

Inquam Photos / George Calin
nicusor dan usr Inquam Photos

Nicuşor Dan are parte de probleme cu legea. Anunţul venit de la Autoritatea Electorală Permanentă îl trimite 'în corzi' practic pe liderul Uniunii Salvaţi România. Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a deschis un dosar în care a fost începută urmărirea penală in rem, pentru faptele de delapidare, spălare de bani şi conflict de interese vizând potenţiala finanţarea ilegală a Uniunii Salvaţi Bucureştiul, fosta formaţiune a lui Nicuşor Dan, devenită ulterior Uniunea Salvaţi România, anunţă magnanews.ro făcând referire la un Raport AEP remis stiripesurse.ro.

VEZI RAPORTUL AUTORITĂȚII ELECTORALE PERMANENTE

Citeşte şi: PSD anunță ASALTUL TOTAL asupra lui Klaus Iohannis: Ce se pregătește în partid

Conform Raportului nr. 32.353/29.11.2016 ȋntocmit ca urmare a unui control privind finanţarea campaniei electorale efectuat ȋn perioada 7.07.2016 – 2.11.2016 şi a Deciziei de rambursare a cheltuielilor electorale nr. 1.519/19.12.2016, A.E.P. a decis ca din suma totală de 686.703,95 lei solicitată de USB a fi rambursată, o mare parte, 152.291,94 lei nu a ȋndeplinit condiţiile legale de ramburare potrivit prevederilor art. 48 alin. (11) şi (13) din Legea nr. 334/2006 privind finanţarea activităţii partidelor politice şi a campaniilor electorale, republicată cu modificările şi completările ulterioare.

Citește și: Apple intră în alianța pentru inteligență artificială

Existând „indicii temeinice din care rezultă suspiciunea rezonabilă cu privire la săvârşirea unor fapte de natură penală” de către partidul lui Nicuşor Dan, A.E.P. a ȋntocmit la data de 2.12.2016 şi un Proces Verbal ȋn care se subliniază faptul că „ȋn urma verificărilor efectuate asupra documentelor generate de campania electorală pentru alegerea administraţiei publice locale din iunie 2016, aparţinând Uniunii Salvaţi Bucureştiul, au fost constatate o serie de nereguli ce au condus la extinderea controlului prin solicitarea de documente şi informaţii suplimentare”.

Conform Raportului de control nr. 32.353/29.11.2016 ȋntocmit de A.E.P. cu ocazia derulării operaţiunilor financiare pentru campania electorala din iunie 2016 derulată ȋn Bucureşti, USB a deschis la Garanti Bank – Agenţia Magheru un număr de opt conturi bancare (un cont coordonator, un cont pentru Municipiul Bucureşti şi şase conturi pentru fiecare sector). Documentul mai menţionează că ȋn timpul campaniei electorale, mandatarul financiar coordonator al USB, SC NEXIA CRG EXPERT SRL (Constanţa), a declarat la A.E.P. venituri electorale ȋn sumă totală de 707.767 lei şi cheltuieli elecctorale de 686.703,95 lei.

CIteşte şi: Klaus Iohannis merge la DIICOT: La Cotroceni ajunge negociatorul-șef al CE pentru Brexit

Conform documentelor oficiale, USB a menţionat că veniturile sale electorale pentru campania electorala din Bucureşti la alegerile locale au provenit din:

• venituri proprii – 198.458 lei,

• donaţii – 379.309 lei

• ȋmprumuturi – 130.000 lei, precum

• din transferul de fonduri obţinute ȋn afara campaniei electorale – 51.000 lei, spune AEP, conform sursei citate.

„USB a ȋnregistrat eronat suma provenită din donaţii”. Astfel A.E.P. a reţinut că „ȋn urma verificărilor extraselor de cont şi a contribuţiilor declarate la A.E.P. s-a constatat că suma reală provenită din donaţii este de 328.309 lei, in RVC fiind cuprinse şi transferurile ȋn suma de 51.000 lei la donaţii” .

Citește și: PREMIERĂ ISTORICĂ Au fost creați embrioni micști umani și de porc

Totodată, documentul menţionat arată neconcordanţe şi ȋntre diverse cheltuielile declarate de USB pentru producţia şi difuzarea materialelor de propagandă electorală online şi pentru producţia de broşuri/pliante/alte materiale de propagandă electorală tipărite şi constatările A.E.P.: „Ponderea cea mai mare a cheltuielilor au reprezentat-o producţia şi difuzarea materialelor de propagandă electorală online cu suma de 353.862,91 lei, fiind secondată de ȋnregistrarea cheltuielilor pentru producţia de broşuri/pliante/alte materiale de propagandă electorală tipărite cu suma de 162.349,36 lei”.

Citește și: DETALII incredibile despre cum s-a ajuns la SOROISM în România. Rolul consultanților israelieni în campania din alegerile parlamentare

Un alt semnal de alarma tras de A.E.P. ȋn privinţa modului ȋn care USB a cheltuit banii l-a reprezentat… Facebook-ul!. Deşi a avut o reclamă agresivă pe aceasta reţea de socializare ȋn campania electorala de la locale, USB a prezentat la decontare cheltuielilor cu producţia şi difuzarea materialelor de propagandă electorală online facturi emise de Facebook cu menţiunea … „plăţi eşuate”, mai spune magnanews.ro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.