Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Nicușor Dan își dă seama, după mai bine de 2 ani, că Gabriela Firea avea dreptate: Primarul Bucureștiului sare în ajutorul bolnavilor și le dă câte 6.000 de lei

firea nicusor

După mai bine de 2 ani de când este primar, Nicușor Dan și-a dat seama că Gabriela Firea avea dreptate și îi copiază strategia. Primăria Municipiului Bucureşti va sprijini financiar 2.500 de pacienţi bolnavi de cancer care au indicaţie medicală eliberată de oncolog.

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, anunţă, sâmbătă, că fiecare pacient, în funcţie de recomandările medicale, va putea beneficia de servicii în valoare de 5.850 de lei.

Se vor acorda:

- 10 şedinţe de kinetoterapie x 135 de lei/şedinţa;

- 10 şedinţe de drenaj limfatic manual x 170 de lei/şedinţa

- 10 şedinţe de consiliere psihologică (5 adresate pacientului şi 5 pacientului împreună cu un aparţinător) x 250 de lei/şedinţa

- o consultaţie de nutriţie oncologică x 300 de lei/consultaţie

”Proiectul, iniţiat de Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti (ASSMB), instituţie coordonată de viceprimarul Horia Tomescu, a primit aprobarea consilierilor generali în şedinţa de vineri şi se va desfăşura în perioada ianuarie 2023 - decembrie 2024. Finanţarea se face de la bugetul propriu al Municipiului Bucureşti, prin Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti şi/sau alte surse legal constituite. Bugetul multianual al proiectului este în valoare de 14.625.000 lei, din care 7.312.500 lei pentru anul 2023 şi 7.312.500 lei pentru 2024”, a mai transmis primarul general.

Potrivit acestuia, beneficiarii proiectului trebuie să fie pacienţi români, cu domiciliul stabil în Bucureşti (sau cu viză de reşedinţă obţinută cu cel puţin 6 luni înainte de depunerea cererii), diagnosticaţi cu diferite forme de cancer.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.