Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Nicușor Dan lovește în inima electoratului său: închide cea mai bună pistă de biciclete din București

news.ro
Nicusor Dan

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, prezent sâmbătă la evenimentul "Străzi deschise", a anunţat că acesta se va desfăşura în fiecare sfârşit de săptămână, până în luna octombrie, dar şi că în acest an nu mai este permisă circulaţia bicicletelor pe Calea Victoriei. Pista de biciclete de pe Calea Victoriei este printre cele mai bune din București, iar faptul că va fi închisă în weekend va limita mult opțiunile.

"Începem azi şi o să avem, practic, fiecare weekend, până în octombrie. Până în luna mai o să fim numai pe Calea Victoriei. Începând din luna iunie, ca şi anul trecut, o să ajungem şi în cartiere, pe rând, în fiecare sector. O să avem, ca de fiecare dată, evenimente artistice, expoziţii, jocuri pentru copii. Participă mai multe dintre instituţiile culturale ale primăriei: Circul, teatrele, Proedus", a spus el, informeză Agerpres. 

Primarul a reamintit că în 2022 la evenimentul "Străzi deschise" au participat câteva zeci de mii de oameni în fiecare sfârşit de săptămână.

"Săptămâna trecută a fost Spotlight - am avut o sută de mii de oameni în cele trei seri. Mă aştept ca bucureştenii să vină. Există o necesitate de a ne plimba, de a interacţiona", a subliniat el.

Bicicletele ar pune în pericol pietonii


Nicuşor Dan a menţionat că, pentru siguranţa participanţilor la eveniment, pe arterele pe care nu mai circulă maşini se închid şi pistele de biciclete.

"În mod normal, demarcaţia între maşini şi biciclete e bine făcută. Numai că atunci când ai zeci de mii de oameni, e greu ca această demarcaţie să fie făcută şi, în mod involuntar, se duc copiii pe pistele de biciclete şi vrem să prevenim accidente. Pe tot parcursul 'Străzi deschise', anul acesta, interzicem pe Calea Victoriei bicicletele", a explicat el.

Nicuşor Dan a mai precizat că evenimentul "Străzi deschise" reprezintă iniţiativa unui ONG şi a fost preluată de către Municipalitate.

Calea Victoriei se deschide pentru pietoni între Piaţa Victoriei şi Splaiul Independenţei, între orele 10,00 şi 22,00, şi devine scena unor spectacole de stradă pregătite de teatre şi instituţii culturale ale oraşului.

ARCUB a anunţat anumite restricţii rutiere pe durata evenimentelor. Sâmbătă şi duminică se va permite traversarea pe Calea Victoriei, pe strada Sevastopol, strada Gheorghe Manu, bulevardul Dacia, strada Ion Câmpineanu, bulevardul Regina Elisabeta, strada Ştirbei Vodă între Calea Victoriei şi Dem. I. Dobrescu. Traficul Societăţii de Transport Bucureşti va fi deviat, fără afectarea călătorilor.

Se va permite accesul riveranilor către domiciliu, precum şi către unităţile economice din zonă conform indicatoarelor montate temporar pe durata restricţiilor pe următoarele străzi: strada Frumoasă între strada Sevastopol şi Calea Victoriei, strada Gina Patrichi între bulevardul Lascăr Catargiu şi Calea Victoriei, Calea Griviţei între strada Constantin Budişteanu şi Calea Victoriei, cu menţiunea că accesul auto al riveranilor va fi redirecţionat către aleea din faţa Palatului Ştirbei, apoi către strada Banului.

În weekendurile în care se desfăşoară evenimentul, traficul rutier pe Calea Victoriei se reia pe timpul nopţii până dimineaţa (în ziua de sâmbătă spre duminică), începând de la ora 22,00 până la ora 9,00.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.