Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Nicuşor Dan n-a rezolvat problema APEI CALDE, dar PROMITE suplimentarea paturilor ATI: Edilul a detașat 200 de medici școlari la DSP

captura Facebook
Nicusor Dan

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, anunţă că personalul DSP a fost suplimentat, astfel încât s-a ajuns la zi cu efectiarea anchetelor epidemiologice. În plus, Dan a precizat că se caută în permanenţă soluţii pentru suplimentarea paturilor de ATI, lucru care va fi realizat ”într-un termen rezonabil”, anunță news.ro.

”Înainte de a ajunge la ATI, trebuie să ne uităm la cum putem să evităm să ajungem în spital. Am reuşit să colaborăm cu instituţiile, în sfârşit, DSP avea un deficit de personal şi am alocat 200 medici şcolari şi în sfârşit suntem cu anchetele la zi”, a afirmat, marţi seară, la B 1 TV, Nicuşor Dan.

Acesta a precizat că este o presiune mare pe secţiile de ATI şi se caută soluţii pentru suplimentarea numărului de paturi.

Citește și: Gabriela Firea, atac dur la adresa Guvernului Orban: ‘Degeaba dau ei vina pe ruși, chinezi, trumpiști, vina este doar la ei, pentru că au toată puterea’

”Pe paturile ATI e o presiune acum (...) Există câteva locuri libere la Spitalul Malaxa care ţine de noi. Suntem în curs de evaluare dacă să mai facem 20 de paturi într-o clădire a Spitalului Colentina, s-a pornit deja proiectul pentru 16 paturi la Spitalul Victor Babeş, mai există posibilitatea de 10 paturi la Spitalul Sfântul Ştefan şi mai există posibilitatea la Spitalul Modular din Pipera, de 20. Suntem în etapa de analiză şi cred că, într-un termen rezonabil, o să avem suplimentarea paturilor ATI din Bucureşti”, a mai afirmat primarul general.

Acesta consideră că ”este important” să nu se ajungă în secţiile de ATI, iar majoritatea bucureştenilor respectă măsurile impuse.

”Am făcut un chestionar pe transportul public şi taxi şi am identificat unele zone unde nu prea se poartă mască şi acolo merge Poliţia Locală să le spună oamenilor să poarte masca”, a mai afirmat Nicuşor Dan.

În municipiul Bucureşti s-au confirmat, în ultimele 24 de ore, 1.147 noi cazuri de infectsre cu noul coronavirus, ajun gându-se la un total de 60.859.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.