Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Nicușor Dan nu mai poate da în judecată bucureștenii. Instanța supremă a hotărât

Inquam Photos / Octav Ganea
nicusor dan

Înalta Curte de Casație și Justiție a decis că asociațiile precum „Salvați Bucureștiul” nu mai pot cere instanței anularea de autorizații de construire, planuri de urbanism zonal sau altele din aceeași categorie dacă nu fac dovada vătămării unui interes subiectiv (al presoanelor, grupurilor, colectivităților).

După ce judecătorii își vor motiva decizia, acțiunea prin care Nicușor Dan a cerut demolarea unui bloc în care stau 70 de familii de bucureșteni va putea fi respinsă ca neîntemeiată. În plus, Nicușor Dan nu -i va mai putea târî prin tribunale pe bucureștenii care stau în blocuri „atacate” în instanță de candidatul la Primăria Generală, potrivit Cetățenul.net.

Pe 2 martie 2020, judecătorii Înaltei Curți au decis, în cadrul unui recurs în interesul legii înaintat de Curtea de Apel Brașov, că ONG-urile nu pot solicita anularea unui act administrativ în instanță fără să invoce încălcarea unui interes subiectiv. Astfel, după momentul publicării motivării va fi imposibil pentru orice ONG să mai ceară în instanță anularea sau suspendarea unui act administrativ invocând doar pretinsa ilegalitate a actului, ci trebuie să facă și dovada „vătămării” intereselor persoanelor grupurilor și comunităților. În cele mai multe dintre procesele intentate de candidatul susținut de PNL se invocă doar pretinsa ilegalitate a actelor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.