Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Nicușor Dan: O primă versiune a planului de management al Parcului Natural Văcărești va fi gata în noiembrie

vacaresti

O primă versiune a planului de management al Parcului Natural Văcărești va fi gata în luna noiembrie, a anunțat marți primarul general al Capitalei Nicușor Dan.

Nicușor Dan a anunțat marți că au fost finalizate studiile hidrologic şi geotehnic necesare protejării habitatelor naturale existente în parc şi a fost realizată realizat o propunere de Regulament al Parcului Văcărești care urmează să obţină aprobarea Agenţiei Naţionale pentru Arii Naturale Protejate şi a Ministerului Mediului, conform Mediafax.

„Am demarat elaborarea Planului de management al PNV, la care participă o serie de specialişti coordonaţi de renumitul ornitolog Jozsef Szabo. O primă versiune a acestuia va fi disponibilă în luna noiembrie”, a transmis Nicușor Dan pe Facebook într-o postare în care anunță măsurile implementate pentru protejarea şi valorificarea Parcului Natural Văcăreşti.

Primarul general spune că paza Parcului Văcăreşti a fost întărită, fiind asigurată de 6 agenţi prezenţi în parc 24 de ore din 24.

De asemenea, 30 de tone de deşeuri au fost colectate și evacuate din parc.

Nicușor Dan spune că în parc a început organizarea unor tururi ornitologice ghidate și că au fost demarate o serie de investiții precum instalarea de noi observatoare în locul celor vechi şi degradate, realizarea de trepte pietonale pentru vizitatori la cele două intrări principale ale parcului, dar şi dotarea cu camere video de supraveghere.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.