Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Nicușor Dan preia o parte din ideile Gabrielei Firea și anunță testare Covid-19 pentru bucureșteni: 'O să dureze cel puțin două luni!'

Inquam Photos / Octav Ganea
nicusor dan

Primarul ales al Bucureștiului, Nicușor Dan, a anunțat că intenționează să întocmească o celulă de criză la Primăria Capitalei în cadrul căreia se  va analiza ce măsuri trebuie luate pentru combaterea pandemiei. El a dat câteva exemple în acest sens, anume că vrea să crească capacitatea de testare în Capitală. E vizat, de asemenea, și programul autobuzelor.

„O să începem să creștem capacitatea de testare, dar o să dureze cel puțin două luni. Durează până e pregătit și personalul. O să facem o celulă de criză și o să anunțăm toate măsurile pe care le vom lua.

În privința măștilor există normative și care impun portul măștii de la un anumit grad. Însă eu le recomand oamenilor să poarte mască și afară, indiferent.

Trebuie pe transportul public din București ca întreaga capacitate să funcționeze și să vedem care sunt orele de vârf, ca să fie distribuite clar toate resursele. Din păcate planificarea asta nu există până în acest moment.

Primăria poate să aibă propriul sistem de testare și când are asta poate să se ducă în plus față de ce face Ministerul Sănătății, care sunt centrele de vârstici, șoferi din transportul public sau acolo unde sunt focare, în baza unor protocoale, să le facă chiar singură. Sau se mai pot vinde măști în stațiile de autobuz”, a declarat Nicușor Dan la Digi24.

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.