Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Nicușor Dan, președinte de partid? (ZVON)

Nicusor Dan/ facebook
Ludovic Orban Nicusor Dan

Un zvon circulă intens zilele acestea pe piața politică, în contextul negocierilor de culise pentru alegerile din 2024. Ca de fiecare dată, Bucureștiul este așteptat să seteze tendința electorală a anului viitor, motiv pentru care discuțiile strategilor politici explorează toate posibilitățile. Asta mai cu seamă cu cât nu există încă date sociologice care să fi măsurat impactul pe care administrația Capitalei îl are asupra intenției de vot a locuitorilor celui mai mare oraș al României.

Confruntați cu probleme majore, precum traficul exasperant, cauzat de închiderea circulației pe Podul Grant, trafic generator de ore pierdute și multă poluare, dar agravat și de numeroasele blocaje produse de lucrările de pe marile bulevarde, bucureștenii acumulează zilnic frustrări și nemulțumire. În plus, explozia prețurilor și chiriilor locuințelor, urmare a blocajului urbanistic, face ca exodul către localitățile din Ilfov să contribuie suplimentar la aglomerație, câtă vreme locurile de muncă și școlile copiilor celor mutați înafara orașului au rămas, evident, aceleași.

La acest moment, Capitala este condusă politic de coaliția formată din USR, PNL și PMP, coaliție ce susține toate inițiativele primarului general, fapt ce a condus la o iminentă apocalipsă, după cum am arătat aici și aici. Ei bine, întrucât voci din PNL s-au arătat revoltate de prestația lui Nicușor Dan, iar relațiile acestuia cu o parte dintre liderii USR sunt reci, se pare că o șansă de reviriment pentru edilul general ar fi preluarea conducerii facțiunii liberale conduse de Ludovic Orban.

Asta mai cu seamă că fostul premier și președinte liberal pare să controleze voturile consilierilor generali pe care i-a propulsat pe listă în urmă cu 3 ani.

În plus, toate declarațiile sale publice din ultima vreme arată o susținere necondiționată pentru primarul Capitalei, care cu cele aproape 20 de procente intenție de vot poate fi o veritabilă locomotivă electorală, prin comparație cu scorul istoric obținut de actualul lider al Forței Dreptei, Ludovic Orban, care din postura de candidat la Primăria Bucureștiului a reușit doar 11% în 2008, iar astăzi sondajele îl măsoară cu o singură cifră la capitolul încredere.

Prin urmare, informația care circulă pe surse indică o posibilă rocadă între cei doi: Nicușor Dan să preia oficial președinția Forței Dreptei, mizând pe o parte a foștilor alegători USR și pe nucleul dur al „nicușoriștilor”, iar Ludovic Orban să devină președinte Executiv al formațiunii. Astfel, tandemul nou constituit ar putea miza pe simpatia votanților anti-PSD din București, coagulați de Nicușor Dan, dar și pe incontestabila experiență de negociere politică a lui Ludovic Orban.

Un cuvânt important în această mișcare l-ar putea avea și strategul PMP, fostul președinte Traian Băsescu, cel care s-a apropiat foarte mult de Nicușor Dan în ultima vreme.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.