Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Nicușor Dan reabilitează sistemul de alarmare al populației din București

www.facebook.com
sistem alarma bucuresti

Primarul Capitalei, Nicușor Dan, anunță că s-au alocat fonduri pentru reabilitarea și modernizarea sismului de înștiințare/alarmare a populației din București. Acest sistem este compus din 300 de sirene și 6 centrale de alarmare, iar acesta nu a mai fost modernizat de 30 de ani.

”Am alocat fondurile necesare – 2,7 milioane de lei plus TVA – pentru a reabilita și moderniza sistemul de înștiințare/alarmare a populației Bucureștiului în caz de situații de urgență.

Precizez că acest sistem, compus din 300 de sirene și 6 centrale de alarmare amplasate în sectoarele Capitalei, n-a mai avut parte de investiții semnificative de mai bine de 30 de ani. Doar 155 de sirene și două centrale sunt astăzi funcționale, iar mare parte dintre sirene pot fi operate doar manual.

Obiectivul nostru e să modernizăm toate cele 300 de sirene, să cumpărăm 10 centrale de alarmare noi, precum și mediile de comunicație aferente (GSM, fibra optică, radio etc.). Vom face astfel un sistem modern, integrat și centralizat, care va putea fi acționat la nevoie apăsând un singur buton.”, scrie Nicușor Dan.

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.