Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Nicuşor Dan reacționează, după ce Alianța USR+PLUS a câștigat la ÎCCJ: 'Mă bucur că a fost admisă, în ciuda stângăciilor procedurale'

Inquam Photos / Octav Ganea
nicusor dan

Nicuşor Dan spune că se bucură că a fost admisă contestaţia Alianţei USR PLUS la decizia BEC, "în ciuda stângăciilor procedurale", şi că esenţa democraţiei este ca oamenii că găsească pe buletinele de vot opţiunea pe care o doresc.

"Mă bucur că a fost admisă contestaţia depusă de Alianţa USR-PLUS la decizia BEC, în ciuda stângăciilor procedurale. Aceasta este esenţa democraţiei, ca cetăţenii să găsească pe buletinele de vot şi opţiunea pe care doresc să o aleagă", a scris, vineri seara, pe Facebook, Nicuşor Dan.

Citește și: Dezvăluire șocantă! Oreste, amenințat cu bătaia de un boxer care a huiduit-o pe Kovesi! Solicitare de urgență a lui Rareș Bogdan

USR şi PLUS pot candida împreună la alegerile europarlamentare, după ce ICCJ le-a admis vineri seară contestaţia la decizia BEC care interzicea participarea alianţei celor două partide la scrutin.

ICCJ a acceptat contestaţia celor două partide, decizia BEC fiind astfel anulată. Decizia pronunţată vineri seară de ICCJ este definitivă.

Citește și: Replică acidă pentru Klaus Iohannis! Ce se întâmplă cu pensiile românilor

"Admite contestaţia formulată de contestatorii Uniunea Salvaţi România, Partidul Libertate, Unitate şi Solidaritate şi Alianţa 2020 USR PLUS. Anulează Decizia nr. 3D/07.03.2019 emisă de Biroul Electoral Central. Admite protocolul de constituire a alianţei electorale „Alianţa 2020 USR PLUS”. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică astăzi, 08 martie 2019", a decis vineri seară instanţa.

USR şi PLUS, precum şi Alianţa 2020 USR PLUS au contestat vineri dimineaţă decizia BRC prin care ţnscrierea alianţei electorale Alianţa 2020 USR - PLUS pentru alegerile europarlamentare din 26 mai a fost respinsă.

Citește și: Ultimă oră! O nouă plecare de răsunet de la Digi 24! După cinci ani, iese din grilă!

Potrivit deciziei BEC, în Registrul partidelor politice figurează că Nicuşor Dan este preşedintele USR, iar Raluca Daneş este preşedintele PLUS.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.