Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Nicuşor Dan, reacţie la zvonul că şi-ar fi făcut partid: 'Uniunea Forțelor Locale este un partid politic constituit în urmă cu un an de trei persoane'

Inquam Photos / Octav Ganea
nicusor dan

Nicușor Dan a negat, marți, într-o declarație pentru MEDIAFAX, că ar fi înființat în 2019 un partid și că Uniunea Forțelor Locale (UFL) a fost constituit de trei apropiați. El a precizat însă că a propus introducerea acestei formațiuni într-o alianță extinsă cu USR și PLUS.

”Informația apărută astăzi (luni - n.r.) nu are de-a face cu situația politică pe care o știm cu toții. Sunt un candidat independent la Primăria Capitalei care cere sprijinul partidelor de opoziție pentru susținerea candidaturii sale și care a obținut deja sprijinul USR-ului. Uniunea Forțelor Locale (UFL) este un partid politic constituit în urmă cu un an de trei persoane care îmi sunt apropiate și care s-au arătat dispuse să colaboram în ipoteza în care acest vehicul politic îmi este necesar. O posibilă utilizare a acestui vehicul politic este ipoteza în care o alianță politică dorește să sprijine candidatura mea la Primărie și condiționează sprijinul de prezența numelui alianței pe buletinul de vot alături de numele meu. Printr-o alianță și cu UFL este posibil acest lucru: eu nu intru în niciunul din partidele alianței, dar prin alianța extinsă cu USR pot să-mi alătur numele alianței pe buletinul de vot”, a declarat pentru MEDIAFAX Nicușor Dan.

El a mai afirmat că i-a prezentat situația liderului PLUS, Dacian Cioloș.

”Am comunicat în modul cel mai transparent această posibilitate lui Dacian Cioloș când am discutat de o posibilă susținere din partea Alianței USR PLUS, ca răspuns la obiecția ca numele meu pe buletinul de vot nu ar 'trage' lista de consilieri al partidelor care mă susțin și, mai departe, această posibilitate a fost comunicată organelor de conducere ale Alianței. În concluzie, vorbim de o soluție tehnică la o problemă tehnică. Dacă se va pune vreodată problema de activa într-un partid, fiți siguri că vă voi informa”, a adăugat Nicușor Dan.

În spațiul public au apărut informații potrivit cărora Nicușor Dan ar fi înființat anul trecut un partid - Uniunea Forțelor Locale. Conform Registrului partidelor politice, formațiunea a fost înființată în iulie anul trecut de Nicoleta Teodorescu, Elena Enescu și Alina Dimache.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.