Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Nicușor Dan rostogolește datorii istorice. Peste 100 de milioane de lei doar dobânda

Primaria Capitalei
Nicusor Dan

Banca Comercială Română (BCR) iese în evidență ca fiind singurul ofertant câștigător al licitației organizate de Primăria Municipiului București (PMB) pentru servicii de împrumut intern. Scopul acestui demers este refinanțarea datoriei publice locale, vizând în mod special rambursările de capital programate în perioada februarie-decembrie 2024, în valoare totală substanțială de 275,187 milioane de lei.

Potrivit profit.ro, în cadrul licitației, care a cuprins două loturi, BCR a adjudecat întreaga ofertă. Lotul 1, în valoare de 158,333 milioane lei, se concentrează pe refinanțarea datoriei publice locale provenite din ratele de capital scadente în acest an, provenite inițial din finanțări asigurate prin UniCredit Bank România. Lotul 2, în valoare de 116,853 milioane RON, are ca scop rezolvarea unor obligații financiare similare, dar din surse variate, inclusiv din aranjamente ale PMB cu BRD - Groupe Société Générale, Ministerul Finanțelor Publice și chiar BCR.

În conformitate cu termenii acordului, PMB se angajează să plătească o dobândă de 119,235 milioane de lei în următorul deceniu, reflectând perioada extinsă a împrumuturilor.

Oferta de succes a BCR vine într-un moment crucial, în care municipalitățile din România caută căi de a trece peste provocările economice și de a asigura operațiuni financiare stabile.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.