Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Nicuşor Dan sare la Şerban Nicolae: 'Coborâm mult sub un nivel de demnitate umană'

nicusor dan

Uniunea Salvaţi România va sesiza Comisia juridică şi de disciplină şi Biroul permanent din Senat în privinţa afirmaţiilor social-democratului Şerban Nicolae la adresa unor lideri ai USR, a declarat luni preşedintele formaţiunii, Nicuşor Dan.

Acesta a apreciat că prin ceea ce s-a întâmplat la şedinţa de luni a Biroului permanent al Senatului "s-a coborât mult sub un nivel de demnitate umană", scrie agerpres.ro.

Citește și: David Copperfield a batjocorit Oscarul la gala premiilor Academiei de muzică country / VIDEO

"Rolul Parlamentului este ca toate categoriile de cetăţeni din România să fie reprezentate într-o dezbatere civilizată din care să reiasă soluţiile cele mai bune pentru societate. Ce s-a întâmplat azi în şedinţa Biroului permanent a fost să coborâm mult sub un nivel de demnitate umană şi asta este total incalificabil. Ce o să facă USR este să facă o sesizare către Comisia de disciplină, către Biroul permanent şi eu am speranţa că partidul din care vine dl. Şerban Nicolae se va delimita de acesta, pentru că nu se poate să discutăm în modul acesta în Parlament", a subliniat Nicuşor Dan.

Potrivit acestuia, "contează limbajul şi nivelul de civilitate" pe care fiecare parlamentar trebuie să le aibă în această instituţie.

Citește și: Bob Dylan a primit, ÎN SECRET, premiul Nobel pentru Literatură

Reprezentanţii USR din conducerea Senatului au părăsit luni lucrările Biroului permanent, afirmând că vicepreşedintele acestui for, Mihai Goţiu, a fost jignit în timpul şedinţei, de senatorul PSD, Şerban Nicolae.

"Este vorba de afirmaţiile făcute de domnul Şerban Nicolae, preşedintele Comisiei juridice, care a adresat mai multe cuvinte, nu vreau să le repet în acest moment, o să le regăsiţi în stenograma acestei şedinţe, referitoare la nişte afirmaţii pe care le-aş fi făcut săptămâna trecută într-o conferinţă de presă în care am vorbit despre modul în care domnia sa a blocat nominalizările membrilor societăţii civile care trebuie să facă parte din CSM. Faptul că l-am numit în acel moment un avocat al corupţilor - şi cred că este de notorietate publică faptul că domnul Şerban Nicolae l-a apărat pe Cătălin Voicu - se pare că l-a deranjat. (...) Din punctul meu de vedere, ar trebui să-l deranjeze faptul că, la sfârşitul săptămânii trecute, mai multe organizaţii ale societăţii civile s-au întrunit pentru a propune un proiect de lege ca reprezentanţii societăţii civile în CSM, în CNCD sau în CNI să nu mai treacă prin Parlament, pentru că societatea civilă nu mai are încredere în această instituţie publică", a spus senatorul USR, Mihai Goţiu.

Citește și: Monica Tatoiu, in razboi cu Anamaria Prodan: `Daca ii mai prind…`

Liderul grupului PSD din Senat, Şerban Nicolae, a declarat că în şedinţa Biroului permanent de luni ''a transmis un protest'' faţă de faptul că Mihai Goţiu (USR) "şi-a permis" să spună "minciuni" la adresa lui.

"Am transmis un protest faţă de faptul că un vicepreşedinte al Senatului, nu ştiu dacă în virtutea faptului că doarme în plenul Parlamentului (...), şi-a permis să spună nişte minciuni la adresa mea. Atât şi nimic mai mult. Eu cred că în Parlament, nu numai la Senat, şapte ani de acasă ar fi o condiţie prezumată fără să mai fie nevoie de educaţie specială, fără să mai fie nevoie de apeluri în mod deosebit", a afirmat Şerban Nicolae, după şedinţa Biroului permanent al Senatului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.