Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Nicuşor Dan îl atacă pe Toni Greblă: 'Prefectul Capitalei nu aplică legea'

Inquam Photos / Octav Ganea
Nicusor Dan

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, îl acuză pe noul prefect al Capitalei, Toni Greblă, că refuză să atace în instanţă două autorizaţii de construire pentru imobile de pe Şoseaua Kiseleff, emise de Gabriela Firea pe final de mandat.

”Prefectul Capitalei refuză să atace în instanţă două autorizaţii de construire ilegale pentru două imobile de pe Şoseaua Kiseleff! Deşi prefectul este, conform legii, autoritatea care are atribuţia de a ataca în contencios administrativ autorizaţiile de construire ilegale, prefectul Toni Greblă susţine că nu poate „să dispună măsuri” şi că numai Inspectoratul de Stat în Construcţii (ISC) are această pârghie”, a scris, vineri, pe Facebook, primarul general.

Nicuşor Dan afirmă că, mai mult, Toni Greblă susţine că ISC n-ar fi solicitat prefectului atacarea actelor şi nici n-ar fi trimis procesele verbale de control.

”E o abordare diversionistă, manipulatoare, total incorectă! În acest caz, ISC a efectuat controlul, iar în urma acestui control am solicitat prefectului să iniţieze demersurile în justiţie, anexând toate actele necesare. Prefectul Capitalei are deci baza legală şi toate argumentele necesare pentru atacarea în instanţă a autorizaţiilor ilegale, dar refuză să facă acest lucru”, a mai scris primarul general.

Potrivit acestuia, ”speţa e clară, iar realitatea evidentă: prefectul Capitalei nu aplică legea şi nu apără interesele bucureştenilor”.

”Trageţi voi concluzia dacă asta are legătură cu faptul că cele două autorizaţii de construire ilegale de pe Şoseaua Kiseleff au fost emise de Gabriela Firea în 2020, în ultimele ei luni de mandat ca primar general”, a mai scris Dan.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.