Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Nicușor Dan trage de urechi clasa politică: N-a înțeles ani de zile că Bucureștiul nu e un simplu oraș, ci pur și simplu motorul de dezvoltare a României

gov.ro
Nicușor Dan

Clasa politică nu a înțeles ani de zile că Bucureștiul nu este un simplu oraș, ci e pur și simplu motorul de dezvoltare a României, și că atenția politicii naționale pentru Capitală trebuie să fie mai mare, a declarat primarul general Nicușor Dan, miercuri seară, pe B1 TV, unde a oferit detalii despre trei proiecte majore pe care intenționează să le implementeze.

„Vreau să spun două lucruri generale. Ani de zile cumva a fost o neînțelegere a clasei politice în general că Bucureștiul nu e un simplu oraș, el e pur și simplu motorul de dezvoltare al României, și că atenția politicii naționale pentru București trebuie să fie mai mare, acesta a fost un factor. Pe de altă parte, cu acele resurse relativ mici pe care Bucureștiul le-a avut nu s-a urmărit o dezvoltare structurală a orașului, adică gândirea a fost hai să punem un pasaj aici, hai să mai punem un pasaj aici, hai să mai punem un pasaj aici, și după 30 de ani am văzut că nu s-a rezolvat mare lucru, adică s-a rezolvat punctual acolo unde s-a făcut un pasaj, dar circulația în București – că aceasta este principala noastră problemă – nu s-a rezolvat, și poluarea care decurge de aici. Lucrul pe care cred că e bine și e foarte important să îl facem e că în sfârșit avem o viziune structurală, chiar dacă asta o să dureze doi, trei, patru ani”, a declarat edilul, care a vorbit și despre dezvoltarea necontrolată a orașului, și despre gradul de îndatorare.

El a prezentat trei proiecte majore pe care municipalitatea intenționează să le finanțeze din fonduri europene. Primul dintre ele este cel al metroului de suprafață pe infrastructura CFR.

„Sunt trei proiecte care sunt structurale și cu care o să mergem către fondurile europene, că de fonduri naționale nu se pune problema. Unul este al metroului de suprafață pe infrastructura CFR – și există o echipă care lucrează în momentul acesta la studiul de prefezabilitate, urmând după aceea să contractăm să facem studiul de fezabilitate – și este un proiect comun cu Ministerul Transporturilor și Consiliul Județean Ilfov”, a adăugat Nicușor Dan.

O altă inițiativă se referă la un sistem de 10 ieșiri din București care să relaxeze traficul de pe centură.

„Al doilea proiect – în același parteneriat cu Consiliul Județean Ilfov și cu Ministerul Transporturilor, pentru că noi o să avem șoseaua de centură la patru benzi puțin mai târziu, dar o să avem autostrada de centură din jurul Bucureștiului – este un sistem de 10 ieșiri din București, așa-numitele radiale, care să permită nu numai ca centura asta de autostradă să fie folosită pentru evitarea traversării orașului de cei care merg de la Pitești la Constanța, ci și de cei care locuiesc în București și în Ilfov pentru a nu mai traversa centura”, a mai spus oficialul.

Un al treilea proiect este reprezentat de sistemul de semaforizare inteligentă.

„Mai există o echipă care lucrează la sistemul de semaforizare inteligentă, cu care vrem să mergem pe PNRR. PNRR are componenta aceasta de digitalizare, are componenta de mediu. E exact un proiect care se potrivește cu ceea ce vrea să facă PNRR, semaforizare inteligentă cu camere, cu sisteme informatice care să ia decizii în timp real despre cum să gestioneze”, a precizat Nicușor Dan.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.