Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Nicușor Dan - victorie de etapă în criza gunoaielor din București: primarul a fost împuternicit să rezolve formalităţile necesare în relaţia cu Eco Sud SA

Inquam Photos / George Calin
Nicusor Dan

Consiliul General al Capitalei a adoptat, în şedinţa de marţi, în unanimitate, un proiect de hotărâre care prevede un tarif de 24,9 euro, TVA inclus, pe tonă, pentru depozitarea deşeurilor la Depozitul Ecologic Vidra. Andrei Rigu, liderul grupului USR PLUS din CGMB, a precizat că tariful este aferent perioadei 2016-2017 şi că primarul general, Nicuşor Dan, a fost împuternicit să discute cu reprezentanţii Eco Sud în vederea soluţionării celorlalte cereri formulate de către aceştia, informează Agerpres.

"Acest tarif este aferent pentru cererile Eco Sud din 2016-2017. Nu reflectă neapărat costul actual cu depozitarea acestor deşeuri (...) Sunt nişte discuţii care se desfăşoară între primarul general şi Eco Sud ca să lămurească eventualele diferenţe între tariful pe care l-am stabilit acum şi un alt tarif mai mare, solicitat de Eco Sud şi perceput la prestatorii din sectoare. Sectoarele, care colectează deşeurile, plătesc în momentul de faţă un tarif mai mare la Eco Sud pentru depozitarea deşeurilor", a precizat Andrei Rigu, pentru AGERPRES.

Astfel, în cadrul şedinţei, a fost adoptat un amendament iniţiat de către Andrei Rigu (USR PLUS) şi Andrei Badiu (PNL), conform căruia primarul general este împuternicit să desfăşoare activităţile şi să îndeplinească formalităţile necesare în relaţia cu Eco Sud SA, în numele Municipiului Bucureşti şi al Consiliului General al Municipiului Bucureşti, în vederea gestionării situaţiei actuale cu privire la depozitarea deşeurilor care provin din Municipiul Bucureşti la Depozitul Ecologic Vidra, precum şi cu privire la litigiile dintre Municipiul Bucureşti şi/sau CGMB, pe de o parte, şi Eco Sud SA, pe de altă parte.

Potrivit amendamentului, primarul este împuternicit ca în termen de 60 de zile de la data adoptării acestei hotărâri să îndeplinească toate formalităţile necesare în relaţia cu Eco Sud SA în vederea soluţionării tuturor cererilor formulate şi fundamentate de Eco Sud SA ce au ca obiect majorarea tarifului de depozitare a deşeurilor municipale şi deşeurilor similare care provin numai din Municipiul Bucureşti.

Andrei Rigu a făcut referire şi la şedinţa extraordinară a CGMB convocată de PSD pentru marţi, la ora 16.00. El a atras atenţia asupra faptului că proiectul, care vizează la rândul său aprobarea tarifelor de depozitare a deşeurilor la Depozitul Ecologic Vidra, nu are raport de specialitate, motiv pentru care nu poate fi supus dezbaterii.

Pe 21 mai, primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, preciza că între Municipalitate şi Eco Sud există litigii privind tariful de depozitare a deşeurilor. El estima că depozitul respectiv va mai putea fi folosit pentru o perioadă de cel puţin trei ani, raportat la volumul de deşeuri pe care îl generează bucureştenii în prezent.

"În ceea ce priveşte depozitul de la Vidra, gestionat de Eco Sud, şi aici sunt vreo patru-cinci litigii între noi şi cei de la Eco Sud. Eu sper să rezolvăm amiabil. Singurul punct de divergenţă este preţul cu care să se ducă gunoiul de către primăriile de sector acolo. Este o divergenţă între 20 de euro şi 40 de euro. Există un consorţiu de avocaţi pe care tocmai l-am desemnat să se ocupe din partea noastră de acest diferend. Cu ajutorul lor o să facem şi o nouă analiză economică. Eu sper să încheiem, să zicem, în două-trei luni de acum, să încheiem în mod amiabil, eventual cu un arbitraj, acest diferend legat de preţ, astfel încât tot ce înseamnă depozitare de gunoi în Bucureşti să reintre în legalitate. (...) Din ce spun cei de la Vidra, putem să mai folosim acest depozit pentru tot ce înseamnă gunoi din Bucureşti cel puţin trei ani, la volumul de aproape un milion de tone pe care îl avem în momentul acesta", preciza edilul.

Vezi și: Șeful Gărzii de Mediu,despre incendiul de la groapa de gunoi din Sighișoara: 'Suntem la mila vântului, din păcate' .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.