Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Nicușor Dan vrea CENTRU MOBIL de vaccinare în București: durata de implementare a proiectului va fi DE CINCI LUNI

Inquam Photos / George Calin
Nicusor Dan

Primarul general, Nicuşor Dan, propune Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB) să adopte în şedinţa din 2 august un proiect de hotărâre privind înfiinţarea unui centru mobil de vaccinare împotriva COVID-19.

Proiectul "Caravana mobilă de vaccinare" presupune înfiinţarea unui centru mobil pentru cetăţenii municipiului Bucureşti care doresc să fie imunizaţi cu unul dintre vaccinurile existente pe piaţă şi nu prezintă contraindicaţii de vaccinare în urma efectuării triajului medical, scrie Mediafax.

Perioada de implementare a proiectului este de cinci luni de la data intrării în vigoare a hotărârii CGMB, cu posibilitatea de prelungire, în funcţie de situaţia pandemică.

Potrivit referatului de aprobare, centrul de vaccinare mobil se va deplasa în fiecare sector, venind atât în sprijinul persoanelor vârstnice care nu se pot deplasa la centrele deja existente pentru imunizare, cât şi al celelalte categorii de cetăţeni pentru care deplasarea presupune parcurgerea unei distanţe mai mari. Staţionarea centrului de vaccinare în fiecare sector va fi raportată la numărul de locuitori din cele şase sectoare, conform unui grafic prestabilit.

Obiectivul proiectului este creşterea gradului de imunizare al populaţiei din Bucureşti, cu impact asupra diminuării răspândirii virusului SARS-CoV-2.

"Statisticile la nivel naţional relevă o scădere a gradului de persoane vaccinate pe perioada ultimelor luni. Imunizarea populaţiei a devenit din ce mai complicată şi sortită eşecului, în condiţiile în care numărul de cazuri a scăzut şi pe fondul mesajelor de dezinformare cu privire la efectele negative ale vaccinului. În faţa acestei realităţi, scopul caravanei mobile de vaccinare este de a prezenta într-o manieră cât mai obiectivă beneficiile vaccinării, devenită esenţială pentru a evita un nou val al pandemiei, mai ales în contextul apariţiei de variante noi ale coronavirusului", se mai arată în referatul de aprobare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.